Odrasli

PROBALI SIMULATOR ZA MENSTRUALNE BOLOVE, JAUKALI I KUKALI: Momci nisu znali šta da očekuju, reakcije su urnebesne!

Da li su zaista jači pol kao što se smatraju?

18.06.2024 13:09

PROBALI SIMULATOR ZA MENSTRUALNE BOLOVE, JAUKALI I KUKALI: Momci nisu znali šta da očekuju, reakcije su urnebesne!
Instagram/printscreen/ninaskocak

Taj jedan datum u toku meseca koji svaka žena čeka je nešto što bio najradije mogla da prespava. Menstrualni ciklus je prirodna pojava, međutim kolikogod to žene normalno prihvatale, činjenica je da se svakog meseca suočavaju sa novim izazovom, barem one koje trpe jake bolove - a ima ih. 

Iako se miškarci često na to osvrću kroz smeh i šalu, čiinjenica je da nisu svesni kakav je to bol - sve dok ga ne osete. A neki jesu. Naime, na Instagramu se pojavio urnebesan snimak ankete koju je radila hrvatska influenserka Nina Skočak.

Printscreen/Instagram/ninaskocak

Influenserka je odlučila da vidi kako se nose muškarci sa "ženskim" problemima a odgovori su je nasmejali

Želeći da sazna mišljenje muškaraca o menstrualnim bolovima sa kojima se žene susreću, a usput i da ih edukuje, ona i njen tim su odlučili da urade mali eksperiment. Muškarcima je na stomak stavljen simulator menstrualnih bolova čiju jačinu je podešavala upravo influenserka pomoću dugmeta koje to reguliše.

- Šta je ovo??

- Sad već boli..

- Osećam se solidno...uuu...ovo sad već boli - komentarisali su muškarci u anketi.

Nina je objasnila muškarcima da svaka žena proživljava na svoj način menstrualne bolove, ali da oni mogu biti izuzetno ekstremni kod nekih, tako da je uz pomoć suimulatora pokušala da dočara jačem polu kako to izgleda.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nina Skocak (@ninaskocak)

I dok su se muškarci isprva odvažili i trpeli bolove koji su bili manjeg intenziteta, ubrzo su počeli da se savijaju i da jaukaju priznajući da to "zaista boli". Na pitanje da li bi to mogli da prožive sedam dana u nedelji i da odlaze na posao, muškarci su odlučno rekli da sigirno ne bi radili i trpeli takve bolove.

Video je privukao veliku pažnju korisnika društvenih mreža koji su dali svoje mišljenje.

- Bar da krenemo sa besplatnim ulošcima i tamponima.

- "Pravim se kroz priču da je sve ok" To je suština svega, očekuje se da radiš, budeš nasmejana i sve ostalo, a od bola ne možeš da dišeš.

- Još im treba priključiti porođajne bolove.

- Jel ima nešto da žene osete kako je raditi 12 sati teške fizičke poslove?

- Još jedna konkretna, jasna i jaka poruka komunicirana svima. Menstrualno bolovanje za sve žene! I onda nam kažete "nije ti ništa, ne preteruj"

- Nit su se drali na nekoga, nit su bili nervozni, nit su tražili kilo slatkiša - bili su neki od komentara.

Iako je bilo muškaraca koji su saosećali sa ženama te shavtili da ne prolaze kroz nimalo bezazlen period tokom meseca, neki su se ismejavali svemu tome, zbog čega su naišli na osudu drugih koji su poručili da pravi muškarac treba da oseća empatiju. Neki su rekli da su žene možda slabije fizički od muškaraca ali psihički definitivno jače.

Inače, Španija je jedina zemlja u Evropi koja je ženama omogućila plaćeno menstrualno bolovanje.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

 

Komentari (0)