Odrasli

MARIJA JE SA SVOJIH 2,25 METARA BILA POZNATA KAO "KRALJICA VISINE": U detinjstvu je bila devojčica kao i svaka druga, dok se nije desilo OVO!

Pridružila se cirkusu, a poslednjih 15 godina provela vezana za kuću.

29.04.2024 15:49

MARIJA JE SA SVOJIH 2,25 METARA BILA POZNATA KAO "KRALJICA VISINE": U detinjstvu je bila devojčica kao i svaka druga, dok se nije desilo OVO!
Printscreen/Youtube/Dida Araújo

Marija Felisijana dos Santos, poznatija kao "kraljica visine", umrla je u 77. godini života u Brazilu. Bila je visoka 2,25 metara, a poslednjih 15 godina provela je u kolicima i uglavnom vezana za kuću.

Penzionerka, koja se godinama borila sa zdravstvenim problemima, postala je poznato ime u svojoj rodnoj zemlji nakon što se transformisala od normalne desetogodišnjakinje u najvišu ženu u Brazilu sa neverovatno brzim rastom u svojim tinejdžerskim godinama.

 

Rođena je u Amparu do Sao Francisku, a visina je očigledno bila stvar genetike jer je njen otac Antonio Tintino da Silva dostigao visinu od oko 235 cm, dok je njen deda po ocu bio visok 234 centimetara.

Marija je posvetila život svetu zabave, a još kao mlada se pridružila cirkusu. Njen izuzetan fizički izgled nije samo izazivao divljenje, već je donosio radost ljudima širom sveta.

 

Bila je obožavana u svojoj zemlji, a Marija je zauvek ostavila svoj trag kada je u maju 2022. godine postavljena statua posvećena njoj na ulazu u Museu de Gente Sergipana. Ovim gestom su Brazilci potvrdili značaj i uticaj koji je imala na njihovu  kulturu i društvo.

Naime, Marija je primljena u bolnicu prošlog ponedeljka zbog upale pluća, ali je, kako se navodi, preminula od srčanih komplikacija. Iako je bila poznata kao "kraljica visine" i nosila taj nadimak od svoje 23. godine, ostala je poznata i po skromnosti i toplini svog karaktera.

 

Ona je svoj život posvetila nastupima i putovanjima sve do 27. godine kada je svoje zabavljačke nastupe stavila na čekanje kako bi se posvetila svojoj ljubavi. Udala se za Asires Hosea dos Santosa 1973. godine i zajedno su dobili dva sina koji su narasli preko dva metra, kao i jednu ćerku.

Njena iznenadna smrt prožela je gradonačelnika Arakahuu Edvalda Nogeiru tugom, koji je proglasio trodnevnu žalost u čast ovog simbola snage, ljubaznosti i inspiracije za mnoge širom sveta. Dos Santos će zauvek biti upamćena ne samo po svojoj visini, već i po svojoj humanosti i prijateljskom stavu prema svima koji su je poznavali.

BONUS VIDEO: 

Komentari (0)