Odrasli

DEJAN MILOJEVIĆ JE PRE KOBNOG INFARKTA IMAO VELIKIH PROBLEMA: Otkriveni detalji zdravstvenog stanja proslavljenog košarkaša (FOTO)

Trofejni sportista preminuo je od infarkta u noći između utorka i srede

18.01.2024 20:20

DEJAN MILOJEVIĆ JE PRE KOBNOG INFARKTA IMAO VELIKIH PROBLEMA: Otkriveni detalji zdravstvenog stanja proslavljenog košarkaša (FOTO)
Starsport

Proslavljeni srpski košarkaški reprezentativac i trener Dejan Milojević iznenada je preminuo u noći između utorka i srede kada je tokom večere u Sjedinjenim Američkim Državama doživeo infarkt.

Imao je 47 godina i bio je u treningu te je ova vest šokirala celu javnost. Mnogi su se pitali kako je moguće da se sve desilo tako u trenu, bez znaka upozorenja. Međutim, izgleda da su postojali simptomi koji su se javili kao upozorenje godinama ranije.

Starsport

Dejan Milojević je proslavljeni košarkaš i košarkaški trener

- Sportska medicina je bila ranije manje razvijena, posebno kada je Dejan bio na početku karijere.On praktično nije imao zdravo koleno, ukrstene ligamente nije operisao. Nekim njegovim ličnim bajpasovima, igranjem na zadnjoj loži je uopšte uspevao da igra košarku. Svaki trening u te dve godine kad sam ga trenirao je igrao najbolje što može. Košarku i svoju familiju je voleo više od svega. Kad je zbog kolena prestao da igra košarku, strašno teško mu je to palo. Plakao je, imao aritmije, to su mi govorili Saša Pavlović i Novica Veličković. Kada je počeo posle toga ponovo da trenira u teretani, te aritmije je smirio - rekao je proslavljeni trener Duško Vujošević gostujući na TV Nova.

Vujošević se osvnrnuo i na Dejanov nepokolebljiv karakter kojim je očarao celokupnu sportsku javnostu, kako u Evropi, tako i u svetu.

- Bio je izuzetan čovek i igrač. Bio je neko s kim bi mogao u rat da ideš. To je bilo srce od čoveka - rekao je Vujošević.

Milojević je rođen 1977. godine u Beogradu. Igrao je za Beovuk, FMP, Budućnost, Partizan, Valensiju, Galatasaraj, a karijeru je završio u Partizanu gde se vratio 2009. godine.

Trenersku karijeru je započeo 2012. godine u Megi, gde je ostao do 2020. godine. Potom je godinu dana proveo u Budućnosti iz Podgorice, da bi 2021. godine otišao u Ameriku, tačnije u Golden Stejt Voriors, gde je bio asistent prvom treneru. Sa ovim timom je 2022. godine postao NBA šampion.

Sa reprezentacijom naše zemlje je 2001. na Evropskom prvenstvu u Turskoj postao šampion.

Godine 1998. je prešao u FMP iz Železnika, u čijem dresu provodi naredne dve sezone.

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)