Odrasli

NEKADA JE BIO BUCKO, A SADA ŽENE UZDIŠU ZA NJIM: Skinuo kilograme bez brojanja kalorija i odricanja od hrane! (FOTO+VIDEO)

Izgubio je 57 kilograma bez muke kada je shvatio da problem leži duboko u njemu.

16.07.2023 16:00

NEKADA JE BIO BUCKO, A SADA ŽENE UZDIŠU ZA NJIM: Skinuo kilograme bez brojanja kalorija i odricanja od hrane! (FOTO+VIDEO)
Printscreen/TikTok/og_chris_terrell

Prekomerna telesna težina je sve češći problem dece i odraslih širom sveta. Iako se posmatra kao poremećaj ishrane, psihološki aspekti ovog problema, koji sprečavaju ljude da smršaju ili održe težinu nakon mršavljenja, često se zanemaruju. Kris Terel iz Arkanzasa to je shvatio na teži način. Okidač za njegovu promenu bila je smrt oca kada je rešio da svoj život izmeni iz korena. 

On se čitavog života se borio sa viškom kilograma. Još kao dete sa 15 godina Terel je imao 90 kilograma i za to vreme je razvio nezdrave navike kao što je sedeći način života, gledanje televizije i igranje igrica do ranih jutarnjih sati. Ni tokom odrastanja ga život nije mazio. Posao na kojem ga nisu dovoljno cenili i niz nesrećnih ljubavnih veza uticali su na njegov život i samopouzdanje.

Terel je za Insajder otkrio kako se našao u ovom začaranom krugu gojenja i dijeta koje nisu uspevale i da je pomak video tek kada je promenio način razmišljanja. 

-  Gubio sam i vraćao kilograme i to duplo samo zato što se nisam bavio svojom suštinom. Kada sam shvatio i osvestio da sve ide iz glave, počeo sam da gubim kilograme bez dijete, a pomogle su mi samo neke navike koje su postale deo moje svakodnevnice - rekao je Kris.

Smrt oca ga je naterala da se probudi i to je bio momenat kada je shvatio da mora da stane na svoje noge i da se osloni na sebe, više nije bio kompromisa. Sa 131 kilograma, pao je na 73 u roku od dve godine. Mršavio je zdravo i polako. Počeo je da pliva tri puta nedeljno kako bi radio na svojoj izdržljivosti, a pored toga je promenio pristup jelu fokusiraući se na zdrav način ishrane, dok je na vagu umeo da stane samo jednom mesčno.

On je sada trener koji svoje iskustvo deli sa pratiocima na Tiktoku i Instagramu. U jednoj od skorašnjih objava on je sa pratiocima podelio tri karakterne osobine koje je trebalo da usvoji kako bi smršao, a pre svega je shvatio da mora da bude strpljiv.

- Želeo sam sve od jednom, ali kada sam osvestio da sam deo dugog procesa morao sam da usporim - rekao je Kris.  

Još jedna osobina koju je savladao jeste opraštanje. Uspeo je da oprosti sebi sve greške iz prošlosti. Priznao je da na ovom "putovanju" zvanom transformacija može doći do nepredviđenih okolnosti i grešaka sa kojima morate da naučite da se nosite. 

@og_chris_terrell Here’s three things I had to learn to improve upon for my weight loss success to become a reality. I still have to continually strengthen knees as I maintain my weight and continue my journey of self mastery #mindsetofweightloss #weightlossmindset #weightlossmindsetshift #weightlossadvice #weightlossmotivation #myweightlossjourney #weightlosstruth #overcomingfood #weightlosssupporters ♬ Gentle and warm background piano(1262846) - Noru

Konačno, shvatio je da treba da odbaci negativne misli koje ga nekada okupiraju. 

- Kada me okupiraju negativne misli znam da moram da usporim. Moram da probudim strpljenje i opraštanje da bih potisnuo sve negativno - zaključio je Kris. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)