Odrasli

"NA POSLU SAM DOBILA OTKAZ ČIM SU SAZNALI DA IMAM RAK"! Nije imala novac ni za advokata, ali onda je usledio veleobrt, završila je s PORŠEOM! (FOTO)

Lusi Lidl je posle dva izuzetno teška udarca u životu rešila da više ne sedi skrštenih ruku.

10.05.2023 15:01

"NA POSLU SAM DOBILA OTKAZ ČIM SU SAZNALI DA IMAM RAK"! Nije imala novac ni za advokata, ali onda je usledio veleobrt, završila je s PORŠEOM! (FOTO)
shutterstock.com

Lusi Lidl (50) je radila kao marketing menadžer kompanije The Wooldridge Partnership Ltd kada je saznala da boluje od raka dojke. Ona se zaposlila u martu 2021. godine, a posle nekoliko meseci se razbolela i bila je prinuđena da ode na bolovanje. U međuvremenu je saznala da ima zloćudni tumor, usled čega je morala da produži bolovanje, a uzela je i nekoliko slobodnih dana zbog venčanja koje je organizovano u julu. U avgustu 2021. godine se vratila s bolovanja i odmah joj je bio uručen otkaz.

- U saopštenju je pisalo da ne obavljam svoj posao kako treba i dodato je da moj rad nije rezultirao početnim očekivanjima. Od početka sam davala sve od sebe i veoma me je pogodilo što su mi dali otkaz pod lažnim izgovorom da dobro ne obavljam posao. Ne samo da mi je žao što sam tu dobila otkaz, već je to loše i za mene kao radnika i za sve moje kasnije poslovne kvalifikacije. Znam vema dobro da mi je dat otkaz zato što imam rak i nisam želela da se sve završi na tome - počinje ispovest ova žena, a prenosi San.

Verovatno se niko nije nadao da će žena od 50 godina kojoj tek što je dijagnostikovan rak i tek što se venčala razmišljati o tome da tuži kompaniju koja se hvali da ima godišnji promet novca u vrednosti od čak 45 milona funti. Ali upravo to se dogodilo.

- Rešila sam da tužim The Wooldridge Partnership Ltd zato što su pokušali da unište moj karakter i profesionalnu reputaciju. U startu su me zaplašili činjenicom da su oni firma koja ima milonski priliv novca, a ja nisam imala ni da platim advokata. Rešila sam da se branim najbolje što umem i to sasvim sama. Znala sam da ne mogu da priuštim advokata, ali to što su mi učinili je bilo nečuveno. Dati radniku otkaz samo zato što je saznao da ima rak je diskriminacija najgore vrste i to ne sme da prođe nekažnjeno. Pogotovo zato što je velika firma u pitanju. Ako su mislili da će me zaplašiti i ućutkati, prevarili su se! - poručila je Lidlova.

Foto: Shutterstock

Lusi Lidl želi da podrži sve one koji boluju od raka dojke

Ona je rešila da podigne svest da su i oboleli od raka u poziciji da rade i da prihoduju i da je svaki otkaz koji dolazi zbog te dijagnoze samo primer diskriminacije i ništa više.

- Moj direktor, gospodin Vuldridž, izneo je svedočenje koje se baziralo na tome da je on navodno već rešio da mi da otkaz, ali da sam se ja baš tog trenutka razbolela i saznala da imam rak. Potom sam se i udala, pa on navodno nije hteo da mi saopšti negativne vesti, već je sačekao da se vratim na posao. Ništa od toga nije istina, odgovorno tvrdim da sam savesno obavljala svoj posao. Sitnih propusta je bilo, kao i svuda, ali to su bile male stvari, nedovoljne da se zbog njih dobije otkaz. Moj nadređeni nikakvih većih pritužbi nije imao, tako da preostaje da me je otpustio zato što imam rak - rekla je Lusi.

Sudija je zaključio da je slučaj imao "ozbiljan i značajan uticaj" na gospođu Lidl i da je izgubila posao u "tački izuzetne ranjivosti", tako da je presuđeno u njenu korist. Lusi je dobila i blizu 37.000 evra odštete, a od dobijenog novca je počastila sebe automobilom marke Porše.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)