Odrasli

VOLITE JAGODE? Posle ovog snimka dvaput ćete razmisliti pre nego što ih pojedete (VIDEO)

Sminak popularnog voća pod mikroskopom već ima milionske preglede.

30.03.2023 20:00

VOLITE JAGODE? Posle ovog snimka dvaput ćete razmisliti pre nego što ih pojedete (VIDEO)
shutterstock.com

Jagode su prvo voće koje stiže već u proleće. Izuzetno su zdrave i omiljeno su voće mnogim ljudima. Međutim, koliko god da izgledaju čisto nekad je to samo varka.

Na Tviteru se pojavio snimak jagode ispod mikroskopa koji je zgadio i najveće zaljubljenike u ovo voće. Na videu koji se širi društvenim mrežama vide se bube kako šetaju po jagodama.

Šta to gamiže?

U opisu video-snimika, koji je za manje od 24 sata videlo više od šest miliona ljudi, unapred se izvinjavaju svim ljubiteljima ovog voća.

- Da li danas imate dobar dan? Žao mi je ako sam vam ga upropastio postavljenjem ovog video klipa jagode pod mikroskopom - piše u objavi. 

Na snimku, koji prati dramatična muzika, vidi se kako naučnik skalpelom odseca komad jagode i postavlja ga pod mjikroskop. Potom sledi mikroskopski snimak koji je prikazuje male bube slične grinjama, nevidljive ljudskom oku, kako gamižu po jagodi. 

Usledili su brojni zgroženi komentari tviteraša koji nisu mogli da veruju šta zapravo jedemo uz jagode.

- Zgadio si mi leto i jagode. Bolje da ovo nisam video -
- Evo zašto morate detaljno i dugo da perete jagode pod mlazom hladne vode -
- Fuj! Nikad više neću jesti jagode! Ovo je toliko odvratno - bili su samo neki od komentara na postavljeni video snimak.

Nisu opasne po zdravlje

Kako objašnjavaju stručnjaci, većina voća i uskladištenih žitarica koje koristimo za ishranu ima određeni nivo insekata koje je nemoguće ukloniti.

- Nema razloga za brigu zato što ove bubce nisu opasne po ljudsko zdravlje. Većina njih će se sprati pod mlazom vode. Bolje je i to nego da se koriste pesticidi koji su nemerljivo štetniji i opasniji po ljudsko zdravlje od ovih mikroskopskih bubica - pojasnili su stručnjaci.

Nije prvi put da se na društvene mreže postavljaju snimci jagoda koje su prepune raznih sitnih stvorenja. Prošle godine je jedan korisnik TikToka postavio snimak šta se dešva kad jagode potopite u vodu sa sodom bikarbonom i na površinu isplivaju sitna stvorenja za koja nismo ni svesni da žive na jagodama. 

BONUS VIDEO: 

Komentari (0)