Odrasli

BILA JE LEPOTICA KOJOJ SE DIVE A ONDA JE DOBILA OBOLJENJE KOJE JOJ JE UNIŠTILO LICE i TELO: Mišel stiže podrška sa svih strana nakon snimaka koje je objavila (VIDEO)

Mišel Sansiveri je pokazala kako se njeno prelepo lice bukvalno preko noći transformisalo zbog stanja kože koje je zahvatilo čitavo telo.

05.02.2023 19:02

BILA JE LEPOTICA KOJOJ SE DIVE A ONDA JE DOBILA OBOLJENJE KOJE JOJ JE UNIŠTILO LICE i TELO: Mišel stiže podrška sa svih strana nakon snimaka koje je objavila (VIDEO)
printscreen/Tiktok/michellesansiveri

Iako svakodnevno viđamo lepe devojke i negovanu kožu kod mnogh dama, često ne znamo koja priča stoji iza toga i da li je to oduvek bilo tako. Mišel Sansiveri je prelepa mlada devojka na čijoj lepoti bi pozavideli mnogi. Lepo lice i besprekorna koža su nešto što ju je krasilo sve dok se nije suočila sa kožnim oboljenjenjem.

Tiktokerka je objavila video-snimak sumirajući sve fotografije od pojave ove bolesti do najkritičnije tačke kada je njeno lice postalo neprepoznatljivo. Isprva je sve krenulo sa crvenilom po nosu i licu a kasnije je ekcem zahvatio celo lice ali i neke delove tela. Ona se suočila sa stanjem poznatim kao topikalna zavisnost od steroida ili sindrom crvene kože (TSW) koji je potpuno uništio njenu kožu i sam izgled.

printscreen/Tiktok/michellesansiveri

Mišelina koža je bila zahvaćena ovim kožnim oboljenjem što je izazvalo ljušteje i svrab kože

 

Crvenilo, koža koja se peruta i ljušti, zahvatili su čitavo lice, a na rukama i nogama se čak suočila i sa mnogobrojnim modricama. Zbog velike iritacije koja je bukvalno promenila njen fizički izgled Mišeline oči su jedva bile otvorene. Ovaj snimak je šokirao ali i izazvao sažaljenje kod njenih pratilaca od kojih su neki prepoznali ovo stanje kod sebe, te rekli da imaju isti problem.

- Moja sestra je prošla kroz baš loš razvoj ekcema takođe. Glutenska dijeta i izbacivanje mleka čini se da joj je pomoglo. Molim se za tebe!-

- Imam ekcem na rukama i vrlo sam nesigurna po tom pitanju, hvala što si podelila ovo sa nama. Divna si!

-Izborićeš se ti sa tim!-

- Neverovatno velika hrabrost podeliti ovo kroz šta si prošla. Bog neka te čuva!- komentarisali su korisnici mreže, želeći da daju devojci podršku.

 

@michellesansiveri Exposing myself to spread some much needed awareness. If you are going through this or similar, my DMs are open 🫶🏼 fuck TSW. #topicalsteroidwithdrawal #tsw #eczema #eczemaawareness #fucktsw #topicalsteroidawareness ♬ Five Hours - Deorro

 

Neki od korisnika su rekli kako je okidač između ostalog stres i da bi trebalo da obrati pažnju na to šta joj izaziva stresne situacije. Drugi su je podržali rekavši kako je najveća podrška u svemu njen suprug koji je sve vreme uz nju i koji joj pomaže da lakše to prebrodi. 

Sindrom crvene kože je vrlo iscrpljujuće stanje koje može nastati upotrebom lokalnih steroida za lečenje ekcema ili kod kozmetičkih tretmana i tretiranja akni, a može se javiti usled nehigijene ruke negovatelja nakon korišćenja lokalnih steroida na nekog drugog. 

TSW je teško stanje koje karakteriše crvenilo i svrab kože u početku, a može imati i teže posledice ako se adekvatno ne leči, što dovodi do komplikacija koje zahtevaju višednevne intervencije, te onemogućuje normalno funkcionisanje pacijenata koji mogu biti prikovani za krevet mesecima pa čak i godinama dok se simptomi ne povuku, piše Itsan.org

BONUS VIDEO:

Komentari (0)