Odrasli

CELA SRBIJA PRIČA O OVOJ MEDICINSKOJ SESTRI: Ona je višestruka mis naše zemlje, najvoljenija je žena 21. veka i humanitarka koja je život posvetila deci, iako svoju nema (VIDEO)

Đina Ranđić je dobitnica najmanje 200 priznanja, a njena bogata karijera kao i akcije u kojima je pružala pomoć najugroženijima, sve ostavljaju bez daha.

02.01.2023 13:01

CELA SRBIJA PRIČA O OVOJ MEDICINSKOJ SESTRI: Ona je višestruka mis naše zemlje, najvoljenija je žena 21. veka i humanitarka koja je život posvetila deci, iako svoju nema (VIDEO)
Srećna republika

Đina Ranđić je “Najvoljenija žena 21. veka”, “srpska Majka Tereza”, “kraljica humanosti”, kako glase samo neka od priznanja koja je tokom karijere duge 40 godina stekla ta zvanično najbolja medicinska sestra endokrine hirurgije. Ona poseduje minimum 200 priznanja koje je dobila za više od 4.000 uspešno sprovedenih humanitarnih akcija

Njena ljubav prema bolesnoj, siromašnoj i deci bez roditeljskog staranja počela je još u ranom detinjstvu. Imala je tu prednost da je radila u zdravstvu, pa su joj sva vrata bila otvorena, a uvek se pojavljivala ili u mantilu ili u beloj boji. Bela boja za nju ima simbol čistote, morala i nevinosti i upravo tako je uvek dolazila pred decu.

Sestra Đina je više puta u mladosti birana za misicu. Ona ističe da su mnoge devojke kao mlade volele da budu manekenke, glumice ili balerine, a da je ona mogla sve to da bude, ali je izabrala da pomaže ljudima. Titule misice su joj pomogle u kasnijim realizacija humanitarnih pomoći za siromašnu decu, budući da je kao javna ličnost i medicinska sestra tako uspela da dođe do mnogih donatora, iako je i sama uvek ulagala dosta novca u te projekte.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)