Dete

OBRADOVANA DECA KOJA SE BORE S NAJTEŽIM OBOLJENJIMA: Dr Ioanna Batsialou uveselila mnoge porodice pred praznike (VIDEO)

Prof. dr Ioanna Batsialou je samo jedan od donatora u okviru organizacije "Nurdor" koja se trudi da tokom predstojećih praznika uveseli mnoge porodice.

19.12.2022 19:30

OBRADOVANA DECA KOJA SE BORE S NAJTEŽIM OBOLJENJIMA: Dr Ioanna Batsialou uveselila mnoge porodice pred praznike (VIDEO)
Prntscrn/YouTube/ Nurdor

Svakom detetu obolelom od raka trebalo bi da bude dostupno najbolje moguće lečenje i nega, kao i psiho-socijalna podrška celoj porodici. Na taj način bi se bar malo lakše prebrodilo dugotrajno, bolno i iscrpljujuće lečenje. "Nurdor" je organizacija koja se kroz brojne programe trudi da informiše i osnaži i roditelje i decu, ali i da svim ljudima pruži sve informacije o raku, kao i o načinu na koji može da se pomogne obolelima.

Prof. dr Ioanna Batsialou (dr Joana Bacialu) ili dr Jana kako je u Srbiji zovu, doktor je nauka Medicinskog fakulteta u Beogradu. Ona je specijalista fizikalne medicine i rehabilitacije, sa užom subspecijalizacijom iz oblasti estetske, antejdžing medicine, mezoterapije, preventivne i regenerativne medicine i vlasnik Specijalističke lekarske ordinacije IOANNA REGEN u Beogradu.

Dr Jana u periodu novogodišnjh praznika, još otkad joj se rodila ćerka Teofanija, ima plemenitu misiju darivanja deci oboleloj od raka u okviru organizacije "Nurdor". Prema njenim rečima, to je idealna prilika kada ljudi mogu da pomognu.

- Teodora i ja sarađujemo svih ovih godina od kad se rodila Teofanija. Smatram da svako može da se odrekne neke sitnice koja mu u tom trenutku nije neophodna kako bi pomogao deci kojima je takva pomoć najpotrebnija - započinje dr Jana.

"Nurdor" je pre 20 godina osnovan u Beogradu od strane roditelja čija su deca tada prolazila kroz proces lečenja od malignih bolesti.

- Roditelji su osnovali Nurdor sa željom da nijedno dete u Srbiji više ne prolazi kroz proces sa tom opakom bolešću, onako kako su oni prošli sa svojom decom. Cilj je da se poboljšaju uslovi i kvalitet života dece obolele od raka u svim centrima u Srbiji. Mi u svakodnevnom kontaktu sa porodicama pružamo socijalnu, psihološku, materijalnu i ekonomsko-socijalnu pomoć - objasnila je Teodora ispred organizacije "Nurdor".

Ona naglašava da "Nurdor" ne bi bio tu gde jeste da nema donatora poput dr Jane.

- Moram sve vas u "Nurdoru", takođe, da pohvalim, jer ne samo što radite jednu plemenitu misiju, već zaista činite da to ne izgleda od strane nas donatora kao jednostavna donacija. Vi toj deci omogućavate predivne paketiće, uzvraćate im ljubav punoga srca, da nema deteta koje se ne raduje tome. Želim "Nurdoru" još puno donatora i što manje bolesne dece - poželela je dr Jana u susret Novoj godini.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)