Odrasli

SAVRŠENA VEŽBA ZA DRŽANJE TELA: Evo kako da hodate sa samopouzdanjem

Da li vam je ikad palo napamet da vam kišobran može pomoći za poboljšanje držanja tela? Evo o čemu je reč.

27.10.2022 13:55

SAVRŠENA VEŽBA ZA DRŽANJE TELA: Evo kako da hodate sa samopouzdanjem
Printscreen/TikTok/runwaycoach

Držanje tela je ono što prvo ostavlja utisak na nekoga i često mnogi ne upoznaju do kraja neke ljude shvativši da im se njihov hod i stav nikako ne dopadaju. Iako to mogu biti osobe s mnogo kvaliteta, nažalost, držanje ih u startu može eliminisati iz bilo kakvog izbora ako je ono pogureno i neugledno.

Naime, možete izgledati poput najvećih zvezda, ali ako su vam ramena uvučena ka unutra i mlitavo hodate, ostavićete sliku osobe s niskim samopouzdanjem. Da biste popravili taj utisak i naučili da hodate uspravno sa sigurnošću u sebe, potrebno je samo nekoliko koraka. 

Na Internetu se pojavio snimak gde stručnjakinja za modele i psiholog Mendi Dion Liveld objašnjava kako na najbolji način ispraviti držanje i pokazati samopouzdanje prilikom hodanja. Ona kaže da je prvi korak u tome, otvoriti ramena spolja, široko, "kao da je Sunce na vašim grudima". Takođe, ona savetuje da treba biti potpuno opušten u tome.

U pitanju je pokret koji je u trenerskim krugovima poznat kao "ispravljena ramena unazad", a koji se koristi za pravilno držanje tokom izvođenja neke vežbe. Tako i ta stručnjakinja za modele savetuje da ramena treba podići, povući lopatice unazad i spustiti ih.

Kod trećeg koraka Mendi savetuje korišćenje kišobrana kao pomagala za ispravljanje, a to koriste i modeli koje ona obučava. 

@runwaycoach How to walk with great posture? 👉 When you want to make a great first impression the first thing they will see is your posture, make sure you will have a great posture. Take a look how? :) Thank you beauties of @dividemgmt 🖤 The upcoming MODEL Bootcamps: - 👩🏽‍💻 Zoom August 14th - 🏙 Atlanta August 20th - 🗽 New York August 27th - 🇫🇷 Paris September 17th - 🇨🇦 Toronto October 29th 👉 Click link in bio or send a DM NO height or size requirements it’s all about finding YOUR niche #modelmentor #pfw #runwaycoach #modelscout #modelcoach #modelclass #posingtips #getscouted #modeltips #nymodels #walkingcoach #opencall #modelcoach #walkingcoach #modelmentor #modelclass #getscouted #GradeUpWithGrammarly ♬ Summer day - TimTaj

- Ja ću ovo da pokušam. Imam najgore moguće držanje. Dok sedim delujem poput kuvanih škampa - 

- Pokušaću ovo, sa knjigom na svojoj glavi - 

- Kao dete sam bila model. Mama me je terala da nosim enciklopedije na glavi - 

- Postoji moć u ljudima koji imaju lepo držanje - bili su samo neki od komentara.

Mnoge žene su psihološkinji bile zahvalne na podeljenim trikovima, pitajući je da li je moguće da to urade sa čašom na glavi, što je ona odobrila, rekavši da je to poseban izazov. Dame su od nje tražile i savete za hodanje na visokim štiklama, budući da mnoge ne znaju da ih nose, niti da održe uspravan i lep hod u njima.

@runwaycoach How to walk in heels with that confidence?✨ The upcoming MODEL Bootcamps: - 🇨🇦 Toronto October 29th (just 2 spots open) - 🗽 New York November 5th - 💻 Zoom Online November 6th - 🏝Miami November 19th - 🌄 Los Angeles December 10th 👉 Click link in bio or send a DM NO height or size requirements it’s all about finding YOUR niche #modelmentor #pfw #runwaycoach #modelscout #modelcoach #modelclass #posingtips #getscouted #modeltips #nymodels #walkingcoach #opencall #modelcoach #walkingcoach #modelmentor #modelclass #getscouted #torontomodels #torontomodelsearch ♬ original sound - Mandy Dyonne Lieveld

Ona je podelila i snimak prikazujući dame koje hodaju u štiklama sa samopouzdanjem. ističući da je disanje posebno važno prilikom hoda na visokim petama. Takođe, naglasila je da se ne treba plašiti hodanja na njima, te da svako treba da odabere način na koji korača jer smo svi različiti.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)