Dete

VELIKA GREŠKA VEĆINE RODITELJA: Mama otkrila da joj je petogodišnja ćerka zavisnik

Mnogim roditeljima se dešava da nekad ne znaju kako da izađu na kraj sa detetom, pa želeći da ga smire ili malo svoju pažnju skrenu na druge stvari, daju mu telefon. Nekontrolisano korišćenje telefona ima negativne efekte na razvoj deteta, tvrde stručnjaci, a jedna mama je podelila kako je njeno dete postalo zavisno od telefona, ignorišući svoje igračke.

17.05.2022 11:00

VELIKA GREŠKA VEĆINE RODITELJA: Mama otkrila da joj je petogodišnja ćerka zavisnik
unsplash.com

Mnogi roditelji se suočavaju sa problemom jer su im deca sve više okrenuta modernoj tehnologiji i ne zanimaju ih igračke. Većina dece postane nervozna i histerična, ukoliko im oduzmete tu omiljenu „igračku“, a roditelji nažalost kasno shvate koliko je opasan boravak kraj telefona ili na tabletu, odnosno to se desi tek kad već bude kasno i dete postane zavisno.

Sa ovakvom situacijom susrela se Destini Nikol Mejs, majka koja je svojoj petogodišnjoj ćerki pokušala da oduzme telefon. Devojčica je bila zamoljena da prestane da ga koristi, jer je Destini shvatila da ona boravi više nego što treba držeći telefon u rukama, nakon čega je dobila povratnu „reakciju“ od deteta.

 

@destimaes Before this she was screaming her head off for her phone! Please send tips & activities we can do. #toddlersoftiktok #spoiledkid #fyp #momsbelike #electronics ♬ Can We Kiss Forever? - Kina

 

U snimku se čuje kako devojčica  plače i negoduje, ne želeći da se odrekne svog tableta, dok majka smireno pokušava da joj objasni da ima sobu punu igračaka i da može sa njima da se igra. Ogorčena majka je podelila video  i apelovala na druge roditelje da ne daju telefone i tablete deci u manjem uzrastu jer je ona napravila veliku grešku.

- Sada sam shvatila da to utiče na nju, ništa drugo ne radi, samo je na telefonu - rekla je ogorčena majka.

Destini pokušava da objasni svojoj ćerki u kakvoj je prednosti u odnosu na drugu decu, što ima sobu punu igračaka dok je Sijena, njena ćerka, na trenutak zaćutala, slušajući mamu kako joj objašnjava da druga deca nemaju mogućnosti kao ona i da bi se neka tamo devojčica rado menjala sa njom. Soba devojčice je puna igračaka, nalik vrtiću.

 

 

Ona je podelila video da bi zatražila savete od roditelja i istovremeno da apeluje na druge da ne ponavljaju njenu grešku. Sticajem okolnosti ona je, kako je navela u videu, dala telefon ćerki još kad je imala tek godinu dana, suprug joj je bio u vojsci u to vreme. Iako ju je vodila u parkove, šetnje, davala joj igračke devojčica se jednostavno više okrenula tabletu i telefonu kada je napunila 3 godine.

Roditelji su se u kometarima složili da je ovo odličan način da se podigne svest među svima da deci treba oduzimati telefon ako previše borave sa njim.

- U slučaju da vam niko nije rekao, ja vam aplaudiram što učite iz svojih grešaka – rekao je jedan roditelj.

Destini je objavila i video u kome kaže da razmišlja o trajnom oduzimanju telefona, jer ne zna kako drugačije da situaciju vrati pod kontrolom. Ona kaže da je pokušala da objasni ćerki, ali je dete još ne razume. Iako su neki komentarisali kako je problem u tome što roditelji ne provode dovoljno vremena sa decom u igri Destini je odgovorila uz video kolaž gde su zabeleženi trenuci kako dete provodi vreme igrajući se sa svojim roditeljima.

 

VIDEO BONUS:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)