Zanimljivosti

BIZARNO DO BESKRAJA: Snimak Lejdi Gage kako "pegla haljinu"! (VIDEO)

Na Tviteru osvanuo klip na kome Lejdi Gaga lupa meso, usledila lavina komentara, budući da je ponela haljinu od mesa na dodedli MTV nagrada 2010. godine, mnogi se zapitali da li se to sada sprema za naredni Met Gala!

11.08.2022 18:30

BIZARNO DO BESKRAJA: Snimak Lejdi Gage kako "pegla haljinu"! (VIDEO)
Prntscrn/YouTube/erixilva

Pevačica Lejdi Gaga je objavila tvit na kome tučkom za meso besomučno udara po mesu na pultu na kom je hrana, a tvit je osvanuo naslovljen kao:

- Lejdi Gaga pegla svoju haljinu

Aludira se na pevačicin stajling sa dodele MTV nagrada iz 2010. godine kada je Gaga ponela ni manje ni više već haljinu od pravog mesa! Svih 8 nagrada koje je te večeri ponela kući ostale su u senci zapanjujeće odevne kombinacije!

Autentičan autfit koji je upotpunjen krmenadlom na glavi i biftecima na nogama umesto obuće je čak i za Lejdi Gagu bio najskandalozniji modni izbor. Ona je imala čak i večernju “tašnicu” od mesa. Šokantna haljina delo je argentinskog dizajnera Franka Fernandeza koji je u izradi ovog "odevnog predmeta" koristio odrezke iz svoje porodične mesare. Gaga je haljinu obukla u bekstejdžu, a dizajner joj je pomogao oko svega.

- Ne želim da uvredim vegeterijance, ali ako ne ustanemo za ono u šta verujemo i ako se ne budemo borili za svoja prava uskoro ćemo imati onoliko prava koliko i meso na našim kostima. I ja nisam komad mesa - objasnila je Gaga u intervjuu koji je dala Elen Dedženeris, posle brojnih napada na račun haljine koji su ulsedili.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Axel Malibu (@maliburunway)

Na Tviteru je još pre 12 godina osvanula polemika gde su se mnogi zapitali šta se desilo na kraju sa spornom haljinom, a najveći broj komentara išao je u prilog toga da ju je poznata pevačica na kraju pojela. To ipak nije tačno, budući da se haljina od mesa i dalje čuva u muzeju. Odmah nakon dodele MTV nagrada, “Rokenrol hol slavnih” kontaktirao je Lejdi Gagu u vezi sa haljinom.

- Složili su se da nam je pošalju, ali tad je to bilo još sirovo meso i nismo znali šta ćemo sa haljinom. Još niko nije pokušao nešto slično. U prošlosti je postojala još jedna haljina od mesa, ali su je posle pustili da istrune. Uopšte nije sačuvana. Ali ova je bila drugačija, pošto je napravljena od govedine, pretpostavljam da je vek ove haljine vek trajanja goveđeg mesa - ispričao je za MTV Džun Francisko, direktor Rokenrol hola slavnih, koji je haljinu od mesa izložio kao jedan od centralnih eksponata izložbe „Žene koje rokaju: vizija, strast, moć“.

FOTO: Profimedia

Haljina od mesa izložena u Roknerol holu slavnih

Haljina je prethodno prošla kroz višemesečni proces dehidracije i preparacije tokom kojeg je potamnela, tako da su stručnjaci morali da je oboje kako bi ponovo dobila crvenkastu boju svežeg goveđeg mesa. Haljina i danas, više od decenije kasnije, istrajava u Gaginoj privatnoj kolekciji kostima “The Haus of Gaga”, ali više kao komad suve govedine.

Gaga se možda priprema za izradu nove haljine, sudeći po klipu koji je preplavio društvene mreže. Snimak je za dan dobio 250.000 sviđanja i na hiljade kometara.

- Ona će ubiti to meso kao Harli Kvin - navodi se u mnogim komentarima, budući da je Gaga navodno već danima u pregovorima za ulogu Harli Kvin. Glumica Margo Robi je 2016. godine igrala tu ulogu u filmu “Suicide Squad”, a u pitanju je lik zloće koja je partnerka zlog Džokera u filmovima o Betmenu.

- Pre nastupa mora da ispegla kostim, zato to radi! -

- Mislite li i vi da je Gaga posle nastupa pojela haljinu od mesa? -

- Garant će to obući na narednom Met Gala! -

- Uopšte nisam prepoznala Gagu bez ogromne količine šminke! -

- Ja je nisam prepoznala bez mesa na sebi - bili su samo pojedini komentari.

Pogledajte i kako psi pokušavaju da rastrgnu i pojedu čuvenu "haljinu" na dodeli MTV nagrada.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)