Zanimljivosti

Bizarne činjenice iz života holivudskih zvezda: Džems Din bio protiv brze vožnje, Greta Garbo htela da ubije Hitlera

Iza velikih karijera holivudskih glumaca kriju se neverovatni događaji i neobične sudbine

13.02.2022 14:00

Bizarne činjenice iz života holivudskih zvezda: Džems Din bio protiv brze vožnje, Greta Garbo htela da ubije Hitlera
Pixabay

Iz perspektive običnog čoveka, život holivudskih zvezda deluje glamurozno i kao da u njemu nema nikakvih problema. Ali stvari su potpuno drugačije. Iza njihovih tako savršenih života se kriju neverovatni događaji, neobične sudbine, neverovatne činjenice i zanimljive priče jer su i oni ljudi od krvi i mesa.

Širli Templ

Pixabay

Mnogi su se pitali da li je ona dete ili patuljak

 

Mnogi su se u Holivudu i izvan njega pitali da li je zaista Širli Templ devojčica. Ljudima je bilo teško da shvate da jedno dete može da bude toliko talentovano. Zbog njene sposobnosti da glumi, peva i pleše „kao velika“, mnogi su mislili da je u ona zapravo patuljak. To je dobilo tolike razmera da se u celu priču uključio Vatikan koji je poslao oca Silvija Masantea da se lično uveri da je u pitanju dete.

Džejms Din

Pixabay

Džejms Din je poginuo u saobraćajnoj nesreći u 24. godini

 

Samo sedam meseci pre tragične smrti Džejms Din je snimio reklamu u kojoj apeluje na mlade da poštuju saobraćajne propise i sporije voze.

Odri Hepbern

 

 

Život nije mazio ovu slavnu glumicu koja je sa svojih desetak godina osetila sve strahote nemačke okupacije Holandije tokom Drugog svetskog rata. U to vreme je bila visoka 167 centimetara i teška svega 40 kilograma. Holandijom je vladala glad i Odri je bila prinuđena da je jede lukovice od lala i koprivu. Uz to je obolela od žutice, a sve se to odrazilo na njeno kasnije zdravlje pa je dugo patila od anemije.

Lana Tarner

 

 

Čuvena zavodnica Holivuda se krajem pedesetih godina prošlog veka zabavljala sa Džonijem Stompanatom, telohraniteljem koji je radio za mafijaše. Jedne večeri, njena 14-godišna ćerka Šeril je čula svađu, otrčala je po nož i uletela u sobu gde su bili Džoni i Lana Tarner. Navodno, Džoni je naleteo na nož, a Šeril je oslobođena svih optužbi. Mnogi veruju da je zapravo Lana ubila svog dečka, a da je krivicu preuzela njena ćerka jer se znalo da maloletna osoba ne može biti osuđena i poslata u zatvor.

Elizabet Tejlor

 

 

U saobraćajnoj nesreći je ozbiljno povređen glumac Montgomeri Klif a prva mu je u pomoć pritekla Elizabet Tejlor. Usled teške povrede, glava je počela da mu otiče a oči su mu bile crvene. Elizabet je shvatila da se guši jer su mu polomljeni zubi otišli u dušnik. Otvorila mu je usta i izvukla zube čime mu je spasila život. Hitna pomoć je stigla tek 45 minuta kasnije.

Greta Garbo

 

 

Adolf Hitler je obožavao Gretu Garbo i često ju je pozivao da ga poseti u Nemačkoj. Ali glumica nije delila to oduševljenje. Naprotiv, prezirala je Hitlera i čak je izjavila da, ako bi ikada otišla da ga vidi, iz tašnice bi izvadila pištolj i ubila ga, piše Aktuelno.

Komentari (0)