MODERNO OBUČENE I SVUČENE

HALJINE O KOJIMA SE I DANAS PRIČA: Poznate dame i njihovi skandalozni odevni predmeti koji su ušli u istoriju!

Ako se rukovodimo izrekom „Manje je više“ onda su ove poznate dame svakako uspele da uz minimum krpica privuku maksimalnu pažnju.

03.02.2022 13:00

HALJINE O KOJIMA SE I DANAS PRIČA: Poznate dame i njihovi skandalozni odevni predmeti koji su ušli u istoriju!
youtube/printscreen

Nikome više nije tajna de se brojne poznate ličnosti trude da privuku pažnju na sebe uvek kada se nađu u blizini foto-aparata. Bilo da su u pitanju crveni tepisi, paparaco fotke ili snimanja filmova i spotova, slavne dame su uvek u fokusu a paznja koju privuku je proporcionalna stanju na njihovom bankovnom računu. Portal Srećna Republika vam predstavlja 20 haljina koje su mnoge slavne dame vinule u zvezdanu stratosferu.

Džozefina Bejker 1920-ih 

Njene suknje od veštačkih banana i zavodljivi ples bi muškarcima toga doba pomutili pamet za svega par sekundi.

Rita Hejvort, 1941. godine

Ova senzualna dana je poznata po svojoj ulozi u filmu „Đilda“. Bila je i ostala ikona seksipila, što dokazuje i ova fotografija nje u svilenoj spavaćici, koja je okarakterisana kao previše smela za naslovnicu, pa je morala da se štampa u unutrašnjosti časopisa „LIFE“.

Merilin Monro, 1955. godine

Čuvena scena iz filma „Sedam godina vernosti“ u kojoj njena lepa bela haljina vijori iznad ventilacionog odvoda pripada antologiji kinematografije. Do današnjeg dana se rekreira i simbol je seksualnosti i čednosti u isto vreme.

Sofija Loren i Džejn Mensfild, 1957. godine

Kada bi trebalo staviti sliku kao definiciju zavisti u neki rečnik, onda bi to upravo bila ova fotografija. Zabeležena je na nekoj holivudskoj zabavi i na njoj vidimo haljinu koja jedva uspeva da obuzda bujne obline glumice Džejn Mensfild.

Bjanka Džeger, 1971. godine

Bivša supruga čuvenog pevača benda „The Rolling Stones“ je bila u četvrtom mesecu trudnoće kada se odlučila za ovu atipičnu venčanicu. Ona se tom prilikom odlučila za sako dubokog izreza ispod kojeg nije nosila ništa, lepršavu suknju i šešir širokog oboda sa velom. Ova mlada je svakako podigla prašinu na vlastitom venčanju.

Princeza Dajana, 1981. godine

Iako večiti simbol umerenosti i damskog odevanja, Princeza Dajana je na početku svoje kraljevske karijere pokazala svoje adute u crnoj haljini bez rukava, čiji je korset jedva uspeo da sakrije njen dekolte.

Šer, 1988. godine

Žena za koju vreme ne postoji je uvek bila ikona kičastog stila i zvezda sklona stilskom eksperimentisanju. Nošenje odeće koja više otkriva nego što skriva kao da joj je u krvi. A ova prozirna haljina sa strateški prišivenim ukrasima koju je odabrala za ceremoniju dodele „Oskara“ je njen doprinos modi i slobodi odevanja.

Šeron Stoun, 1992. godine

Kada bi smo vam rekli duge noge, stolica za ispitivanje u policijskoj stanici, zgodna plavuša i pripijena kratka bela haljina sa rol-kragnom, pretpostavljamo da biste svi imali samo jednu asocijaciju. Legendarni komad koji je slavna glumica nosila u ONOJ sceni filma „Niske strasti“. I da, to legendarno prekrštanje nogu je od tada dobilo potpuno novo značenje.

Kejt Mos i Naomi Kempbel, 1993. godine

Poznate manekenke su uslikane na žurci u Londonu i dok se „Crna pantera“ odlučila za nešto smerniju ali ipak kratku crnu čipkanu haljinu, Kejt Mos je samouvereno pokazivala sve ono čime je majka priroda obdarila u skroz providnoj haljini ispod koje su se nazirale samo crne gaćice.

Elizabet Harli, 1994. godine

Iako je na londonsku premijeru filma „Četiri venčanja i sahrana“ došla pod ruku sa svojim tadašnjim dečkom, čuvenim zavodnikom Hjuom Grantom, inače zvezdom ove antologijske romantične komedije, sve oči na tom događaju bile su uprte baš u nju. Pitate se koja je njena tajna? Samo ubitačno zgodno telo, basnoslovno skupa crna “Versace” haljina, vrtoglavo dubok dekolte i par zlatnih zihernadli sa strane.

Dženifer Lopez, 2000. godine

Opet “Versace” samo 6 godina kasnije. Ovaj put je providna zelena haljina sa dekolteom do pupka ta koja je sakrila, ili je možda bolje reći otkrila sve prirodne lepote čuvene Džej Lo.

Gvinet Paltrou, 2002. godine

Glumica se ove godine pojavila na oskarovskom crvenom tepihu u jednom od njenih najgorih izdanja, kao je sama priznala. Bujni donji deo haljine je sam po sebi lep ali kada se pogled digne i padne na providni bodi, ukrašen sivim tilom, utisak se sasvim menja. Ne pomaže ni to što je lepa glumica ovaj put kod kuće zaboravila grudnjak.

Anđelina Džoli, 2012. godine

Crveni tepih, crna haljina, ubitačno visoki šlic i zanosna Anđelina. Svi znate na koju sliku mislim, njena gola noga koja hrabro izviruje iz “Atelier Versace” haljine je svakako slika koja se ne briše iz pamćenja tako lako, piše portal cosmopolitan.com.

Rijana, 2014. godine

Rijana je po svoju nagradu ikone stila došla u velikom stilu. Nosila je providnu mrežastu haljinu ukrašenu sjajnim česticama, nosila je identičnu maramu na glavi i krznenu stolu u krem nijansi, za slučaj da joj bude hladno. Jasno se videlo da ispod haljine nosi samo gaćice.

Bijonse, 2015. godine

Slavna pevačica se po crvenom tepihu „Met Gale“ prošetala u providnoj haljini sa strateški postavljenom cvetnom dekoracijom i još jednom pokazala šta znači reč „dominacija“.

Bela Hadid, 2016. godine

Na crvenom tepihu Filmskog festival u Kanu, manekenka Bela Hadid je prošetala satensku crvenu haljinu koja smelo otkriva njene duge noge. Radi se o komadu koji pored dubokog šlica, krase i dubok dekolte i otkrivena leđa.

Džina Rodrigez, 2017. godine

Glavna glumica serijala “Devica Džejn” se na dodeli “Emi” nagrada pojavila u crvenoj haljini sa perlicama koju je krasio izrazito dubok dekolte.

Rita Ora, 2018. godine

Pevačica je povodom dodele MTV nagrada obukla crnu skroz providnu haljina sa crnim krivudavim šarama, koje grle njene obline.

Eva Longorija, 2019. godine

Zgodna glumica je Kroazetom prošetala puder roze haljini čiji korset sa jednom bretelom otkriva njena ramena i dekolte a šlic mami poglede ka njenim nogama.

Dua Lipa, 2021. godine

Pokazalo se da je brend “Versace” sinonim za seksipil. To je ovaj put dokazala i pevačica Dua Lipa koja se u mrežastoj haljini baš sa ovim potpisom pojavila na crveno tepihu “Gremi” nagrada. Šljokice, dubok šlic, izrezi na kukovima, korset sa dubokim dekolteom i providan donji deo haljine su ovu kombinaciju svakakao učinili upadljivom.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)