Zanimljivosti

SURFOVALA JE KADA JE IZ VODE ISKOČILA "ZVER"! Stradala prelepa influenserka, oglasio se i gradonačelnik, čitava zemlja u šoku zbog bizarne smrti!

Imala je samo 36 godina i bila ćerka poznatog advokata i doktorke.

20.10.2024 12:20

SURFOVALA JE KADA JE IZ VODE ISKOČILA "ZVER"! Stradala prelepa influenserka, oglasio se i gradonačelnik, čitava zemlja u šoku zbog bizarne smrti!
instagram/@giuliamanfrini

Đulija Manfrini, tridesetšestogodišnja Italijanka, poginula je kada je sabljarka skočila iz vode i udarila je u grudi. Incident se dogodio na ostrvu Masokut, popularnom mestu za surfovanje koji se nalazi na zapadnoj obali Sumatre.

Nesrećnom događaju su svedočila dvojica surfera, a prvu pomoć su joj pružili najbolje što su mogli. Imala je pet centimetara duboku ubodnu ranu na gornjoj levoj strani grudnog koša. Odvezena je u lokalnu zdravstvenu kliniku, ali joj nije bilo spasa.

Kako su vesti o njenoj smrti stigle u Italiju, njen Instagram nalog je bio preplavljen odavanjem počasti. Izražavanju saučešća se priključio i čelnik grada Venarija Reale u kom je živela, Fabio Đulivi.

instagram/@giuliamanfrini

Đulija Manfrini preminula je tokom surfovanja

U gradu Venarija Reale je Đulijin otac radio kao advokat, a majka kao lekar opšte prakse. Devojka je diplomirala pravo, ali je u početku napravila karijeru kao trener snouborda. Zatim je razvila interesovanje za surfovanje i preselila se na Bali, gde je radila kao instruktorka surfovanja. Zvaničnici su planirali da njeno telo prevezu čamcem u luku Padang na zapadnoj obali Sumatre, odakle će biti vraćeno u Italiju.

Ostrva Mentavai su jedna od najpoznatijih destinacija za surfovanje u jugoistočnoj Aziji.

- Surfujući mudro, volim divljinu Severne Sumatre – tamošnja prašuma je tako iskonska i prelepa. Volim da sedim u kancelariji sa nekoliko prijatelja, slušam samo zvuke džungle i čekam set za koji već znam da će biti savršen i da će isporučiti nekoliko buradi - izjavila je za medije 2019. godine.

Stradanja od sabljarke su veoma neobične i izuzetno retke. Ta vrsta riba se nalazi u umerenim i tropskim vodama širom sveta, a odrasla sabljarka može da bude teška oko 450 kilograma.

Podsetimo, 2015. godine je kapetan ribljeg čamca na Havajima umro nakon što ga je uboo "kljun" sabljarke.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)