Zanimljivosti

U KOJU ŠKOLU JE IŠAO NOVAK ĐOKOVIĆ: Slavni teniser je bio IZBAČEN, dok Jelena i danas ne odustaje

Omiljeni par uvek daje prednost znanju.

04.10.2024 10:42

U KOJU ŠKOLU JE IŠAO NOVAK ĐOKOVIĆ: Slavni teniser je bio IZBAČEN, dok Jelena i danas ne odustaje
Credit: JULIEN DE ROSA / AFP / Profimedia

Teniser Novak Đoković i njegova supruga Jelena Đoković isticali su više puta koliko im je obrazovanje bitno. O najboljem teniseru mnogo se zna, a svaka stavka u njegovom životu je priča za sebe. Gotovo ceo život Novak je posvetio tenisu.

CHINE NOUVELLE / Sipa Press / Profimedia

Koju školu je završio Novak Đoković

Najveća podrška su mu bili majka i otac, Srđan i Dijana Đoković kako tokom perioda školovanja, tako i danas.

Osnovna škola

Tokom osnovne škole, Novak Đoković nije imao nikakvih problema. Išao je u osnovnu školu Bora Stanković na Banjici, a kada je imao 12 godina, išao je i uporedo na tenisku akademiju kod Nikole Pilića.

Srednja škola

Osnovna je prošla glatko, ali u srednjoj školi teniser je imao više izazova. On je upisao Sportsku gimnaziju gde nisu imali mnogo razumevanja za njegove obaveze van škole. Često je izostajao, zbog čega se rukovodstvo gimnazije žalilo.

- Nisu imali razumevanja da on ne može da sedi u školskoj klupi. Morala sam na disciplinsku komisiju da idem, da obrazlažem gde je sve moj sin bio. Naravno da su me i oni ocrnili i na kraju je izbačen, odnosno ispisan iz te sportske gimnazije. Rekla sam im da nikome ne kažu da su “s” od Sportske gimnazije. Trebalo je da mu daju podršku, da mu daju gradivo koje će on da savlada - rekla je Dijana Đoković jednom prilikom.

Nije bilo sve tako crno, jer je u sportskoj gimnaziji Novak upoznao Jelenu, a kasnije su se i zaljubili. Ona se u tom periodu ozbiljno bavila atlatikom. Nakon toga, ona je završila jedan od najboljih privatnih fakulteta u Italiji, a na istom je upisala i master. Nakon formalnog obrazovanja, Jelena nije stala. Nastavila je da se obrazuje, te i danas sluša mnogobrojne kurseve, a uključena je i u organizovanje predavanja o vaspitanju i roditeljstvu u kom razgovara sa najpoznatijim priznatim stručnjacima. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)