Zanimljivosti

DOVODILA MU JE PO 5 ŽENA U KREVET! Kod ovog poznatog para je sve pucalo, pretila mu je pištoljem i hvalila se: "Jahala sam ga kao zver"

Grejs Džons i Dolf Lundgren definitivno su bili najneobičniji par Holivuda.

01.10.2024 23:01

DOVODILA MU JE PO 5 ŽENA U KREVET! Kod ovog poznatog para je sve pucalo, pretila mu je pištoljem i hvalila se: "Jahala sam ga kao zver"
Profimedia

Jedan od najneobičnijih parova u šoubiznisu svakako su bili Grejs DžonsDolf Lundgren. Njihov spoj bio je izuzetno neočekivan – plavokosi Šveđanin, koji je tek započinjao svoj put, i pevačica na vrhuncu slave, stvarali su spoj koji je zaintrigirao javnost.

Dolf Lundgren, sin švedskog ekonomiste Karla i profesorke jezika Sigrid, bio je izuzetno talentovan. Osvojio je razne stipendije u SAD-u pre nego što je diplomirao hemijsko inženjerstvo na Kraljevskom institutu za tehnologiju u Stokholmu. Nakon magistarskog studija u Sidneju, dobio je stipendiju za prestižni MIT.

Međutim, njegova sudbina se promenila kada ga je pevačica Grejs Džons primetila i predložila mu da se okuša u ulozi poslušnika u Džejms Bondu. Tako je odlučio da odloži MIT i krene novim putem.

- Moj otac je to nazvao katastrofalnom odlukom. Mislim, odustati od te stipendije i postati izgladneli glumac? Bilo je suludo kad se setim. Ali imao sam osećaj da ne želim da budem hemijski inženjer. Da mi to neće biti dovoljno. Da bi mi bilo dosadno. A onda, u roku od mesec dana, bio sam na bilbordu za Rokija. Još uvek ponekad razmišljam o tome.

Umesto toga, Lundgren se našao u centru jednog od najromantizovanijih perioda Njujorka. Bavio se manekenstvom, ali je bio previsok i krupan za većinu revija.

Zarađivao je nekakvu platu kao izbacivač na vratima kluba na Menhetnu. Noću se družio sa Kitom Haringom, Imanom i Stivom Rubelom. Do jutra, Grejs Džouns, njegova tadašnja devojka bi dovela čak pet devojaka na grupnjak, aktivnost koju je Dolf opisao kao "iscrpljujuću". Bio je redovan i u Studiju 54 i u Fabrici, a Endi Vorhol bi ga pozvao da se fotografiše sa Džounsom. Ali ne pre nego što ga je Vorhol upitao: "Po čemu si poznat?"

-To je svakako bio šok za ovog mladog studenta inženjerstva. Drago mi je što sam bio deo te scene. Bilo je to neposredno pre side, a klupska scena je bila hardkor. A moja devojka, Grejs, bila je velika gej ikona, pa smo išli u mnoge klubove. Poznavali smo Endija i sve dizajnere, i Majkla Džeksona i Dejvida Bouvija. Nekako je bilo jednostavnije tih dana. I zabavno. Zabava nije bila korporativna na način na koji je zabava sada. Mnogi ljudi koje sam tada sreo nisu više živi. Znate, sida ili droga ili kombinacija oboje. Gorko-slatko je gledati unazad. Čak i sa Endijem. Tada sam mislio da je bio starac, ali umro je u 50-im godinama.

A sve je, naravno, počelo susretom pogleda u klubu

Sve je počelo 1983. godine u jednom sidnejskom noćnom klubu, gde je Grejs primetila devet godina mlađeg Dolfa. U tom trenutku, pošto je radio kao telohranitelj, Grejs, koja je bila na turneji po Australiji, ubrzo ga je unajmila kako bi je štitio od obožavalaca i medija.

Kako je pratio Grejs u Njujork, tamo je započeo šoubiznis karijeru – upisao je školu glume, bavio se modelingom, a noću je radio kao obezbeđenje u klubovima kako bi dodatno zarađivao

Međutim, Dolfova slava negativno je uticala na njihovu vezu. Grejs, koja je bila poznata po svojoj snažnoj ličnosti, postajala je sve ljubomornija i nije mogla da podnese pažnju koju je Dolf dobijao. Kako je Dolf gradio svoju karijeru, sve ređe su provodili vreme zajedno. U isto vreme, Grejs je prolazila kroz vlastite izazove, borila se sa pritiscima slave i očekivanjima industrije. Na kraju su, nakon tri godine turbulentne veze, odlučili da se razdvoje.

- Bila je to fantastična veza, ali prebrzo sam postao poznat. U Australiji je upoznala jednog snagatora iz Švedske koji joj je bio prijatelj i sigurnost, ali je on postao veoma slavan. Posle toga, više nismo funkcionisali tako dobro, Lundgren je jednom prilikom priznao, dok je Grejs u svojoj biografiji, "I’ll Never Write My Memoirs", otvoreno govorila o njihovoj strasti, uključujući i situacije koje su se odvijale tokom snimanja.

Njen opis jednog od snimanja, kada su oboje završili goli, dodatno naglašava intenzitet njihove veze.

- Jahala sam ga kao da je neka mitska, mišićava, švedska zver, pisala je, dok je priznala da mu je jednom pretila i pištoljem.

- Imala sam pištolj. Bilo je prirodno da idem do njega sa pištoljem u ruci. Uradila sam to iz očaja, bili smo zajedno godinama i protiv moje volje preselili smo se u Los Anđeles, mesto koje sam apsolutno mrzela. A onda se on vraća sa putovanja i Tom, njegov menadžer, sprečava me da ga čak i pozdravim. Šta se dešava? Otišla sam u hotel ne da ga ubijem, već da ga ubedim da krene sa mnom. Pokucali smo na vrata njegove sobe. "Bang, bang, bang. Imam pištolj", vikala sam, priča pevačica u knjizi.

- Palila mi je odeću i razbijala stvari po kući. Kada sam jednom stigao kući, bilo je mnogo pepela u kaminu. Sve je stavila i sve je zapalila, ispričao je Lundgren jednom prilikom.

Profimedia

Grejs Džos i Dolf Lundgren

Iako su se razdvojili, njihova veza ostala je upečatljiva u kolektivnoj svesti i kulturi. Predstavljali su spoj dve različite kulture i ličnosti, koje su, svaka na svoj način, oblikovale svet šoubiznisa. Njihova priča oslikava izazove s kojima se suočavaju mnogi poznati parovi, suočeni s pritiscima medija i sopstvenim ambicijama.

Na kraju, Dolf i Grejs ostali su upamćeni kao simboli strasti i drame, a njihova ljubavna priča često se prepričava kao primer neobičnih i uzbudljivih odnosa u svetu poznatih.

BONUS VIDEO: 

Komentari (0)