Zanimljivosti

NEĆETE VEROVATI KO JE SIN GLUMICE MEGI SMIT KOJA NAS JE DANAS NAPUSTILA: Zaigrao rame uz rame uz Džejmsa Bonda! (FOTO)

Od majke nasledio ljubav prema pozorištu i filmu.

27.09.2024 20:20

NEĆETE VEROVATI KO JE SIN GLUMICE MEGI SMIT KOJA NAS JE DANAS NAPUSTILA: Zaigrao rame uz rame uz Džejmsa Bonda! (FOTO)
Image Capital Pictures / Film Stills / Profimedia

Svet filma i pozorišta danas je izgubio jednu od svojih najvećih zvezda. Legendarna britanska glumica Megi Smit preminula je u 89. godini života, a vest o njenom odlasku objavili su njeni sinovi, Tobi Stivens i Kris Larkin u saopštenju za javnost. Oni su takođe izrazili zahvalnost osoblju bolnice Čelsi i Vestminster za brigu i ljubaznost tokom njenih poslednjih dana.

Megi je rođena 28. decembra 1934. godine. Njena karijera, koja je trajala više od šest decenija, obuhvatila je filmske, televizijske i pozorišne projekte. Postala je poznata kao Žan Brodi u filmu "The Prime of Miss Jean Brodie", za koji je osvojila Oskara 1969. godine. Tokom karijere, osvojila je dva Oskara, tri Emi i jednu Toni nagradu, ostavljajući neizbrisiv trag u svetu umetnosti. Čak je 1990. godine dobila titulu Dame Ujedinjenog Kraljevstva od strane kraljice Elizabete II.

 

 

Dok obožavaoci širom sveta tuguju, Megino nasleđe živi kroz njene sinove. Stariji sin, Krist Larkin, rođen 1967. godine, postao je cenjeni scenarista i autor. Mlađi sin, Tobi Stivens, rođen 1969. godine, odlučio je da krene stopama svoje majke, postavši uspešan glumac i pozorišni reditelj. 

Najpoznatiji je po karijeri u britanskom pozorištu, ali i po ulogama u televiziji i filmu. Njegova uloga kao Gustav Grejvs u filmu o Džejmsu Bondu "Umri drugi dan" iz 2002. godine donela mu je međunarodnu prepoznatljivost. Tobi je takođe stekao reputaciju kao inovativni reditelj u londonskom Vest Endu, gde je postao poznat po svojim interpretacijama klasičnih Šekspirovih junaka.

 

 

Megi je bila je mnogo više od glumice, bila je majka koja je podržavala snove svoje dece i podsticala ih da istraže sopstvene talente. Njena smrt ostavlja ogroman gubitak za svet umetnosti, ali zahvaljujući njenim sinovima, deo te magije nastaviće da živi dalje. Uvek će se pamtiti kao "svačija omiljena filmska baka i profesorka magije", zahvaljujući filmovima o Hari Poteru, čije će uloge zauvek ostati u srcima publike širom sveta.

 

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)