Zanimljivosti

MARINA ABRAMOVIĆ MILJENICA MODNIH BOGOVA: Kontroverznu umetnicu svi su hteli u prvom redu, i to zbog ovoga

Ona je viđena na brojnim revijama.

24.09.2024 17:41

MARINA ABRAMOVIĆ MILJENICA MODNIH BOGOVA: Kontroverznu umetnicu svi su hteli u prvom redu, i to zbog ovoga
Credit: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Kontroverzna umetnica srpskog porekla Marina Abramović bila je najpoželjnija poznata ličnost barem kad su u pitanju slavni dizajneri, na Nedelji mode u Milanu. Kako piše British Vogue, dizajneri najpoznatijih svetskih modnih brendova su se otimali i želeli baš nju u prvom redu, jer je to garantovalo medijsku pažnju.

Poznata kao ledena kraljica zbog svog jedinstvenog stila Marina je bila pozvala na gotovo sve revije, a na mnogima je i bila. Srpska konceptualna umetnica snimljena je na revijama: "Fendi", "Jil Sander", "Prade", "Versace", "Ferrari", "Ferragamo", "Dolce & Gabbana"...

Dugi kaputi

I dok su se druge poznate ličnosti trudile da svoj autfit uklope sa brendom na čijoj reviji su bili Marina nije šljivila nikoga ni dva posto. Ona se držala svog uobičajenog stila - dugi kaputi i crne naočari na licu.

Jedino što je menjala je kroj i boja kaputa, pa je viđena u dugom belom kaputu na reviji "Ferragamo", u jarko crvenom krznenom kaputu prilikom predstavljanja kolecije "Jil Sander" ili crnom do zemlje dugom kaputu ispod kojeg je ponela dugu srebrnu haljinu na reviji "Dolce and Gabbana". 

Credit: Independent Photo Agency Srl / Alamy / Alamy / Profimedia

Marina Abramović na reviji Jil Sander, samo jednoj od mnogih na kojima je bila

 

Dugi kaputi su njen zaštini znak kojim naglašava svoju individualnost posebno na ovakvim događajima koji vrve od glumica, pevačica i drugih prippadnika svetskog džet seta.

Kako ističe British Vogue poznata Srpkinja vrlo je zaintersovana za modu. Ona je 2015. postala umetnički direktor kolekcije Rikarda Tisija za proleće/leto 2016. za "Givenchi". Tiši je zauzvrat napravio Marini belu haljinu sa znakom mira po meri za njen nastup u Glastonberiju 2024.

 

 

Srpska umetnica, međutim, ne dozvoljava da je to što uživa povlašćeni status i sedi u prvom redu spreči da kritikuje modnu industriju.

- Moda je u stanju krize. To je recikliranje različitih dizajnera za različite brendove. Ja volim modu, nije pogrešno osećati se moćno i zaista dobro u svojoj odeći, prestala sam da se osećam krivom zbog mode - rekla je svojevremeno Marina Abramović. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)