Zanimljivosti

KEJT MIDLTON SE OBRATILA JAVNOSTI I IMA DVE VAŽNE VESTI: Evo kako se oseća i da li će se ikad vratiti dužnostima

Za sve koji nisu u toku, svet se raduje povratku princeze!

10.09.2024 10:45

KEJT MIDLTON SE OBRATILA JAVNOSTI I IMA DVE VAŽNE VESTI: Evo kako se oseća i da li će se ikad vratiti dužnostima
instagram/princeandprincessofwales

Princeza od Velsa, Kejt Midlton, navodno planira povratak kraljevskim dužnostima, što sugeriše da se njen oporavak od kancera poboljšava. Britanski mediji javljaju da će se pridružiti kraljevskoj porodici na Cenotafu tokom nedelje sećanja i da će biti domaćica koncerta božićnih pesama. Takođe, postoji mogućnost da se 10. novembra priključi kralju na nacionalnoj službi u Vajtholu. U decembru će se najverovatnije pojaviti na godišnjoj božićnoj službi u Vestminsterskoj opatiji.

Iako nije potvrđen zvaničan datum njenog povratka u javni život, pretpostavlja se da održava redovne sastanke dok radi od kuće. Posle dijagnoze raka, imala je dva javna nastupa – u junu i julu. U pisanoj poruci je napomenula da se oporavlja, ali da je i dalje u procesu lečenja. Kensingtonska palata nije komentarisala ove navode.

Kejt Midlton je završila svoju hemoterapiju

Takođe, Kejt Midlton, princeza od Velsa, završila je svoje tretmane hemoterapije i podelila je ovu važnu vest sa svojim pratiocima na Instagramu. U emotivnom postu, Kejt je opisala kako su poslednjih devet meseci bili izuzetno teški za nju i njenu porodicu, naglašavajući koliko je olakšanje što je hemoterapija sada iza nje.

Kensingtonska palata je nagovestila da u ovoj fazi nije moguće sa sigurnošću reći da li je princeza od Velsa, Kejt Midlton, potpuno izlečena od raka. U neobično ličnom videu snimljenom prošlog meseca u Norfolku, princeza opisuje "burne dane" svog iskustva sa rakom kao "složene, zastrašujuće i nepredvidive".

- Sa poniznošću, susrećete se licem u lice sa sopstvenim ranjivostima na način na koji nikada ranije niste razmišljali, a uz to dobijate i novu perspektivu na sve, kaže princeza u videu.

Snimak, koji je prikazan u jesenjim bojama, pokazuje koliko je zadovoljna što je završila ovu fazu svog lečenja. U videu je vidimo kako vozi i šeta sa svojom porodicom.

- Kako se leto bliži kraju, ne mogu da vam kažem kakvo je olakšanje što sam konačno završila hemoterapiju, izjavila je ona.

Očekuje se da će se princeza vratiti svojim dužnostima kasnije ove godine, ali izvori iz palate naglašavaju da je još dug put do potpunog oporavka. Princeza je istakla da će njen glavni fokus u narednim mesecima biti na njenom zdravlju.

- Moj put do izlečenja i potpunog oporavka je dug i moram da nastavim da svaki dan proživljavam onakvim kakav jeste kaže ona.

Iako je doživela teške trenutke, princeza navodi da joj je iskustvo donelo "novi osećaj nade i uvažavanja života".

Kejt Midlton nije obavljala javne dužnosti tokom većeg dela godine, a njeni zdravstveni problemi su započeli u januaru kada je bila hospitalizovana zbog neodređene abdominalne operacije. Dijagnozu raka je otkrila u martu, uz video poruku u kojoj je zamolila za privatnost tokom oporavka. Opisala je ovu situaciju kao "ogroman šok" nakon "neverovatno teških nekoliko meseci".

Njeno prvo javno pojavljivanje ove godine bilo je u junu na Pozdravu bojama sa balkona Bakingemske palate, dok je poslednje bilo u julu kada je prisustvovala finalu muškog singla na Vimbldonu, gde je dobila ovacije.

Na kraju, poslala je ohrabrujuću poruku svima koji se bore sa rakom.

- Svima onima koji nastavljaju svoju borbu protiv raka – ostajem sa vama, rame uz rame, ruku pod ruku. Iz mraka može doći svetlost i pustiti da sija jako, zaključila je princeza.

BONUS VIDEO: 

Komentari (0)