Zanimljivosti

ČARLS VAN SEBE OD BESA, VILIJAM MU OKRENUO LEĐA: Računao je na podršku sina, a princ poručio - ima preča posla!

Kralj nije očekivao ovakav njegov odgovor.

24.08.2024 15:45

ČARLS VAN SEBE OD BESA, VILIJAM MU OKRENUO LEĐA: Računao je na podršku sina, a princ poručio - ima preča posla!
GoffPhotos.com / Goff Photos / Profimedia

Britanski kralj Čarls III već izvesno vreme pokušava da otera mlađeg brata princa Endrua sa raskošnog imanja Royal Lodge koje je vredno 35, 3 miliona evra. Na imanju se nalazi i vila sa 30 soba koja je prilično propala zato što njegov brat nije imao para za održavanje.

Čarls ima nameru da vilu sredu i iznamljuje za debele pare, ali njegov mlađi brat se uzjogunio i nema nameru da se seli uprkos odluci kralja da otpusti njegovo obezbeđenje.

Neće da se meša

U jeku rata sa mlađim bratom kralj Čarls je najviše računao na podršku svog sina princa Vilijama koji će ga jednog dana naslediti na prestolu. Međutim, on je jasno poručio ocu da nema nameru da se meša u njegov sukob sa bratom i da ima preča posla zbog bolesti svoje žene Kejt Midlton.

Samir Hussein via AP

Kralj Čarls je povukao i obezbeđenje mlađem bratu kako bi ga naterao da se iseli iz vile

 

Ovo je razbesnelo Čarlsa koji se oseća kao da mu je i stariji sin okrenuo leđa.

- Vilijam nije zainteresovan za imovinu, barem ne u trenutku kada je u potpunosti fokusiran na oporavak svopje žene Kejt Midlton. Osim toga njegova Fondacija podržava borbu protiv beskućništva, već od septembra ga očekuju brojni događaji na ovu temu. Smatra da bi bilo licemerno da podrži oca i strica pretvori u beskućnika u trenutku kad se snažno zalaže upravo protiv beskućništva - rekao je izvor blizak princu od Velsa, a prenosi Daily Mail. 

Osim što koriste brojne nekretnine koje pripadaju kraljevskoj porodici princ Vilijam i njegova žena Kejt Midlton su vlasnici stana u Kensingtonskoj palati, kao i nekretnine Anmer Hol blizu Sandringema u Norfolku.

Profimedia

Vilijam brine o zdravlju Kejt Midlton i neće da se meša u sukob oca i strica

 

Posle odmora koji s porodicom provodi u Balmoralu princ Vilijam se na kraljevske dužnosti vraća početkom septembra. 

- Princ Vilijam će posetiti Saači galeriju u četvrtak 5. septembra da bi pogledao postavku "Beskućništvo: Reframed “. U pitanju je revolucionarna izložba koja oživljava širinu i složenost beskućništva i ima za cilj da pomogne javnosti da se angažuje i bolje razume priče onih koji su iskusili ovaj problem. Tokom svoje posete, Njegovo Kraljevsko Visočanstvo će razgovarati sa umetnicima koji su dali svoj doprinos delima za izložbu, ali i sa onima koji su svojim iskustvom inspirisali nastanak tih dela - saopšteno je iz Palate.

Sam Vilijam sa Kraljevskom fondacijom pokrenuo je 2023. program pomoći beskućnicima.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)