Zanimljivosti

NISMO IMALI TOPLU VODU I GREJANJE, A TATA SE RAZBOLEO: Dragana je odrasla u teškoj bedi - danas živi kao u bajci

Ona je bila naša misica na izboru za Mis Univerzuma pre dve decenije.

07.09.2024 09:40

NISMO IMALI TOPLU VODU I GREJANJE, A TATA SE RAZBOLEO: Dragana je odrasla u teškoj bedi - danas živi kao u bajci
Printscreen Instagram/draganadujovic

Dragana Dujović je 2004. predstavljala tadašnju Srbiju i Crnu Goru na izboru za Mis Univerzuma u Ekvadoru. Novosadska lepotica odmah je privukla pažnju, a ovaj izbor joj je bio još jedna stepenica više ka uspehu koji je sebi zacrtala.

Nekadašnja misica danas živi u Majami u suvom luksuzu, radi ono što voli i uživa uz supruga i troje dece. Njen muž Bret Bolton jedan je od najboljih hirurga za transplantaciju kose na svetu. Par ima troje dece – dvojicu sinova Luku i Nika i ćerku Niku.

Odrasla u siromaštvu 

Ali, nije uvek bilo tako. Dragana je odrasla u novosadskom predgrađu Bukovac u siromaštvu i teškoj bedi. Porodica nije imala toplu vodu, pa su je grejali na šporetu u loncu kako bi se okupali. Kad je imala jedva dve godine njen otac Dragan se razboleo od raka i umro.

 

 

Ova tragedija je zauvek obeležila njen život.

- Bila su to strašna vremena. Kada se tata razboleo, sve je počelo da se ruši, kao da je čitavu porodicu pogodila loša karma. U kući nije bilo tople vode, pa smo morali da je zagrevamo u loncu na šporetu, kako bismo se okupali.  Zimi je bilo još gore, jer nismo imali grejanje. Imali smo peć na drva i u toj sobi smo spavali svi zajedno kako bi nam bilo toplo - ispričala je jednom prilikom Dragana. 

Uprkos teškoj sudbini nije se predavala. U svet modelinga ušla je vrlo rano sa samo 13 godina kako bi zaradila neki dinar, a uporedo je išla u školu. Sve je stizala i sve mogla, pa je završila je Fakultet za menadžment u Novom Sadu. Iako su joj svi predviđali uspeh na izboru za Mis Univerzuma u Ekvadoru lepotica iz Srbije ostala je bez krune.

 

 

Ali, to je nije obeshrabrilo. Rešena da uspe po svaku cenu sa jednim koferom u ruci preselila se 2012. u Ameriku.

- Početak je bio zaista težak, ali sam verovala da je sreća na mojoj strani. Polako su počeli da stižu sve bolji angažmani, a karijera modela mi je konačno krenula uzlaznom putanjom u SAD kad sam 2014. potpisala ugovor sa prestižnom modnom agencijom "Wilhelmina Models".

Ne mora da radi, ali...

U Majamiju je završila još jedan fakultet za umetnost i dizajn. Nakon diplomiranja sasvim slučajno je upoznala supruga i to preko zajedničkih prijatelja.

- Nakon godinu dana velike ljubavi dobili smo sina Nika, dve godine kasnije devojčicu Niki, a potom i Luku - rekla je ona.

 

 

Iako nakon udaje nije morala da radi Dragana nije imala nameru da sedi kući besposlena. Postepeno je gradila brend pod svojim imenom. Dizajnira aksesoar, tašne, kaiševe, cipele i šešire za muškarce i žene.  
Pre tri godine objavila autobiografiju "My Journey from Serbia to America", sa ciljem da motiviše sve i ohrabri ih da ne odustaju sve dok ne ostvare svoje ciljeve i snove. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)