Moda

RODITELJI SU JOJ BILI SAKUPLJAČI SMEĆA, ONA ODRASLA NA DEPONIJI: Danas je misica, a njena "haljina od smeća" nosila je duboku simboliku

Ovom kreacijom želi da pošalje važnu poruku.

05.05.2024 15:42

RODITELJI SU JOJ BILI SAKUPLJAČI SMEĆA, ONA ODRASLA NA DEPONIJI: Danas je misica, a njena "haljina od smeća" nosila je duboku simboliku
instagram/printscreen/annasnga_1o

Izbor za Mis Univerzuma uvek privlači pažnju - a jprisetimo se takmičarke koja je instant dospela na naslovne strane. Mis Tajlanda Ana Sungam Ajam, oduševila je publiku haljinom napravljenom od otvarača sa limenki, koju je nosila tokom večernje revijalne šetnje.

Prošle godine je haljina postala viralna i skupila je više od 150.000 lajkova otkako je Ana podelila fotografiju na svom Instagramu.

Reciklirani ansambl — koji je dizajnirao brend Manirat i poznat je kao "Hidden Precious Diamond Dress" — kombinuje aluminijumske jezičke za otvaranje limenki sa Swarovski kristalima.

Haljina nosi dublju simboliku

U haljini postoji i skriveno značenje. Metalni otvarači odaju počast Aninom vaspitanju.

- Ova haljina je inspirisana poznatim okruženjem mog detinjstva. Odrastajući uz roditelje koji su sakupljači smeća, detinjstvo sam provela među gomilama smeća i reciklažnih materijala. Ova jedinstvena haljina je namenski skrojena od odbačenih i recikliranih materijala, odnosno konzervi, da predstavi Univerzumu da ono što se smatra bezvrednim od mnogih zapravo poseduje sopstvenu vrednost i lepotu, hvala vam svima što ste to videli, čuli i nadamo se da ste bili ta poruka sopstvene vrednosti, napisala je ona na svom Instagramu.

 

"Iako su je neki nazivali 'kraljicom lepote i smeća', to je nikada ne sprečava da blista kao dragoceni dragulj," piše u natpisu na Instagram stranici Mis Tajlanda.

 

Rođena je i odrasla u siromaštvu

Prema njenoj zvaničnoj biografiji za Mis Univerzuma, Ana, koja sada ima 24 godine, rođena je i odrasla u sirotinjskoj četvrti u Bangkoku. Njena porodica ju je kasnije poslala u hram da bi je zaštitila od nesigurnog okruženja. Odrasla je među budističkim monahinjama i njeni obroci su se prvenstveno sastojali od ostataka iza monaha.

- U ranom detinjstvu, zbog siromaštva njen život se razlikovao od života druge dece u školi, posebno cena školarine. Da bi pokrila svoje školarine, morala je da skuplja bodove za zasluge, da daje krv svakog semestra, sakuplja plastične flaše za otpad i čisti javne toalete. Ovo iskustvo ju je dovelo u pitanje dostupnost obrazovanja tajlandskoj deci, piše u njenoj biografiji. 

 

http://

Ana se sada nada da će koristiti svoju platformu za predstavljanje i pojačavanje glasova dece iz siromašnih sredina. Trenutno radi sa brojnim neprofitnim organizacijama, uključujući Smile Train Thailand.

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)