Zanimljivosti

NAJVEĆA ROKENROL MISTERIJA: Samo ONA zna gde je pepeo Fredija Merkjurija, zaklela se da će tajnu odneti u grob!

Čak ni pevačeva porodica ne zna lokaciju.

06.09.2024 12:13

NAJVEĆA ROKENROL MISTERIJA: Samo ONA zna gde je pepeo Fredija Merkjurija, zaklela se da će tajnu odneti u grob!
Supplied by LMK / Landmark / Profimedia

Legendarni pevač grupe "The Queen" Fredi Merkjuri preminuo je 1991. godine i većinu svog bogatstva je ostavio svojoj nekadašnjoj suprugi i najboljoj prijateljici Meri Ostin. Od nje je tražio samo jedno - da nikome nikada ne otkrije gde je zakopala njegov pepeo.

Meri koja sada ima 72 godine, i dalje drži svoje obećanje, i lokacija Fredijeve poslednjeg prebivališta je postala urbani mit i jedna od najvećih rokenrol misterija.

Postoje samo dve stvari koje su potvrđene kao istinite - Merkjuri je kremiran i urna sa njegovim pepelom, je u skladu sa njegovom poslednjom željom, predata Meri.

Prava lavina spekulacija je pokrenuta kada je na londonskom groblju Kensal Green podignut nadgrobni spomenik posvećen Merkjuriju i mnogi su smatrali da je to mesto gde se i njegov pepeo nalazi.

Steve Emberton / Camerapress / Profimedia, Supplied by LMK / Landmark / Profimedia

Fredi Merkjuri i Meri Ostin

 

Drugi su bili ubeđeni da je pepeo vraćen u Fredijev rodni Zanzibar, a treći su verovali da je urna zakopana ispod njegovog omiljenog stabla trešnje u dvorištu Merkjurijeve kuće u Londonu.

Međutim, Meri je svojevremeno demantovala sve ove glasine.

- Fredi je po svaku cenu želeo da mesto njegovog groba bude tajna. Plašio se da bi grob mogao da bude meta vandala i opsesivnih fanova. Zato je od mene tražio da njegov pepeo zakopam na skrivenom mestu za koje niko ne zna. Nije želeo da ga neki pomračeni obožavalac iskopa, što se dešavalo nekim drugim poznatim ličnostima. Čast mi je što je imao toliko poverenja u mene, i ja sam ispoštovala njegovu poslednju želju- ispričala je Meri, prenosi 24news.com.

Ono što stvar čini još zanimljivijom je činjenica da čak ni Fredijeva majka i sestra ne znaju gde je pepeo rasut ili zakopan.

Dve godine posle Merkjurijeve smrti, Meri je Fredijevu urnu držala u svojoj spavaćoj sobi, pre nego što je sakupila snagu da ispuni njegovu želju. Čak je izvela i čitavu predstavu za poslugu, kako bi svi mislili da ide na kozmetički tretman.

Meri je obećala da će tajnu odneti sa sobom u grob...

BONUS VIDEO:

Komentari (0)