Zanimljivosti

SPREČILA MUŽA DA SE UBIJE, PA JE ZADESILA GORA SUDBINA OD NJEGOVE: Prokletstvo Supermena nije zaobišlo i udovicu glumca!

Kristofer Riv je pao s konja i ostao nepokretan, a zla sudbina je zadesila i dvojicu njegovih kolega koji su igrali isti lik.

23.08.2024 21:00

SPREČILA MUŽA DA SE UBIJE, PA JE ZADESILA GORA SUDBINA OD NJEGOVE: Prokletstvo Supermena nije zaobišlo i udovicu glumca!
Credit: VINCE BUCCI / AFP / Profimedia

Američki glumac, režiser i scenarista Kristofer Riv, poznat po ulozi Supermena, proživeo je životnu priču koja je obuhvatala ljubav, tragediju i borbu. Njegova ljubavna priča sa glumicom Dejnom ostala je upamćena kao jedna od najlepših, ali i najtužnijih u Holivuda.

Ljubav na prvi pogled

Kristofer je prvi put primetio Dejnu na sceni kada je imala 26 godina, a on devet godina više. Njihova ljubavna priča počela je kao scenario iz filma, sa Kristoferom koji je bio neodoljiv zavodnik, a Dejna je sa njim doživela filmsku, bajkovitu ljubavnu priču.

 

 

- Bila sam deo kasnonoćnog kabareta gde su glumci nastupali. Pevala sam "The Music That Makes Me Dance", a kad sam sišla s pozornice, prijateljica koja je sedela pored Kristofera mi je rekla: "Sada znam definiciju munje "- ispričala je Dejna svojevremno za medije.

Buran početak braka

Iako su oboje uživali u romansi, prve nesuglasice su se javile kada su počeli da razmišljaju o braku. Kristofer, koji nije verovao u brak zbog iskustva svojih roditelja i Dejna, čija je roditeljska ljubavna priča bila uzor, imali su različite stavove o zajedničkoj budućnosti. 

Dejna je ubrzo ostala u drugom stanju i nakon srećnih vesti da će postati roditelji, par je četvorogodišnju vezu krunisao brakom 1992. godine. Glumica je u junu iste godine donela na svet dečaka Vilijama.

Prokletstvo Supermena

Kristofer je bio vema tražen glumac. Nakon što je završio renomirani "Julliard", ostvario je više uloga u pozorištu i na malim ekranima, pre nego što je 1978. postao najpoznatiji Supermen svih vremena i to u tri nastavka ovog ostvarenja. Upravo u to vreme počele su da kruže glasine o "prokletsvu Supermena", budući da je Džordž Rivas drugi glumac koji je tumačio lik Supermena u dva serijala, pronađen ubijen, a prvi, Kirk Elin, je skončao u bedi i sa Alchajmerom.

 

 

Riv je dobijao uloge i kasnije, uključujući i adaptacije knjiga "The Bostonians" i "Ana Karenjina", ali izgleda da se prokletstvo Supermena obistinilo i na njemu.

Tragedija promenila sve

Bračna sreća između Kristofera i Dejne bila je kratkog veka. Svega tri godine kasnije, porodica se suočila sa ogromnom tragedijom kada je Kristofer doživeo tešku povredu kičme prilikom jahanja, ostavši paralizovan od vrata naniže.

Naime, glumac je 80-tih godina za potrebe snimanja filma o Ani Karenjini morao da savlada jahanje. Postao je veliki zaljubljenik u ovaj sport, pa je odlučio da se oproba i u takmičenjima. Nije ni slutio da će 1995. doživeti koban trenutak. 

 

 

Kristoferov konj naglo je stao pred jednom od prepreka i iznenada zbacio glumca sa sedla. Lekari su jedva uspeli da Kristoferu spasu život. Metalnom šipkom od titana povezali su mu lobanju sa ostatkom tela. Riv je od tada ostao paralizovan od vrata naniže, a bez aparata nije mogao da diše.

Borba za život

Iako je glumac razmišljao o samoubistvu nakon nezgode, Dejna mu je dala snagu i volju za životom. Njih dvoje su se zajedno suočili sa nepredvidivim životom, a Dejna je bila njegova najveća podrška, nagovarajući ga da se prilagodi novonastaloj situaciji i pronađe smisao.

 

 

Glumac je do tada vodio veoma aktivan život, te je ova promena veoma loše uticala na njega. Misli o samoubistvu postale su sve češće.

- Izdrži barem dve godine i ako se i nakon toga budeš osećao ovako, razmotrićemo opet tvoju želju - obećala mu je supruga.

Humanitarni rad kao uteha

Kristofer i Dejna su nakon tragedije pronašli utehu u humanitarnom radu, skupljajući donacije za pronalazak leka za paralizu. Njihova borba za poboljšanje života osoba sa sličnim povredama postala je njihova nova svrha.

Iako su oboje preminuli, Kristofer od srčanog udara 2004. godine, a Dejna od raka pluća 2006. godine, njihov sin Vilijam nastavio je njihovu humanitarnu misiju kroz fondaciju "Kristofer i Dejna Riv". Vilijam je postao reporter i glumac, nastojeći da nastavi nasleđe svojih roditelja.

 

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)