Zanimljivosti

ALEN DELON LUMPOVAO DO JUTRA PO BEOGRADSKIM KAFANAMA: Prijateljstvo sa fatalnim Srbinom umalo mu uništilo život

Uživao je u provodu, alkoholu i lepim ženama, a telohranitelja poveo sa sobom u Pariz.

18.08.2024 14:20

ALEN DELON LUMPOVAO DO JUTRA PO BEOGRADSKIM KAFANAMA: Prijateljstvo sa fatalnim Srbinom umalo mu uništilo život
Compagnie Industrielle et Commer / Christophel Collection / Profimedia

Vest o smrti slavnog francuskoj glumca Alena Delona koji je preminuo u 89. godini preplavila je svet. U Beogradu je boravio dva puta, a ostalo je upamćeno kako je lumpovao po beogradskim kafanama do jutra u vreme svoje najveće popularnosti.

Šezdesetih godina prošlog veka zgodni Francus koji je već bio izuzetno poznat boravio je u Beogradu četiri nedelje na snimanju filma "Marko Polo". 

Provod u Lotus baru

Kako su tada zabeležili srpski mediji on je uživao u čarima srpske prestonice i odlično se provodio po kafanama, uživajući u alkoholu, cigaretu, lepim ženama...

Navodno je najviše vremena provodio u čuvenom beogradskom Lotus baru prvom srpskom kabareu, kao i u baru hotela "Mažestik" gde su se tada okupljali muzičari i glumci. 

 

 

Njegov boravak u Beogradu tad je ovekovečio čuveni fotoreporter Srevan Kragujević koji ga je slikao kako se grudva snegom na Terazijama i Trgu republike.

Ispostaviće se da će ovaj njegov boravak u Beogradu kobno uticati na njegovm život. Tokom snimanja Delon se sprijateljio sa svojim kaskaderom u filmu "Marko Polo" Milošem Milošević koga je poveo sa sobom u Pariz. Ubrzo je Miloš otputovao u Holivud, a na njegovo mesto je došao  Stevan Marković rodom iz beogradske Savamale za koga su pričali da je bio lepši čak i od samog Delona. 

Stevica je radio kao telohranitelj slavnog glumca s kojim je bio prijatelj, pa je živeo u prizemlju Delonove kuće. Dobijao je manje uloge, ali sve što bi zaradio trošio je na kockanje i lepe žene. Marković je bio lep kao greh, pa je navodno uspeo da zavede čak i Delonovu ženu Natali nakon čega je izbačen iz Alenove kuće, nakon čega je počeo da ih ucenjuje.

 

 

Pretpostavka je da je fatalni Srbin bio ljubavnik mnogih udatih Francuskinja čiji su partneri bili veoma uticajni. Priča se da je umeo da fotografiše ljubavnice u spornim pozama, pa da zatim te slike šalje njihovim muževima tražeći novac kako javnost ne bi videla lascivne fotografije. 

Stevica je pronađen mrtav, a ovaj kontroverzni slučaj izazvao je političke probleme na relaciji Francuska - Jugoslavija. Jedni su tvrdili da je Srbin ubijen tvrdim predmetom, a drugi daje upucan. Delon ja dva puta išao u policiju da daje iskaz, ali nisu mogli da ga povežu sa ubistvom Stevice Markovića.  

 

 

Mnogi su verovali da će ova afera zauvek uništiti život i karijeru Alena Delona, ali je on uspeo da se izvuče i nastavi život kao da se ništa nije desilo. 

BONUS VIDEO: 

Komentari (0)