Zanimljivosti

"IMAO JE VELIKI PROBLEM, BEZ TOGA NE BI MOGAO DA IGRA" Niko nije znao sa čime se Novak suočavao pre osvajanja zlata

Bliska osoba tenisera je otkrila detalje borbe.

17.08.2024 18:30

"IMAO JE VELIKI PROBLEM, BEZ TOGA NE BI MOGAO DA IGRA" Niko nije znao sa čime se Novak suočavao pre osvajanja zlata
PEDJA MILOSAVLJEVIC / AFP / Profimedia

Novak Đoković osvojio je zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu i po ko zna koji put je učinio Srbiju ponosnom. Iako je pre toga doživeo poraz od Karlosa Alkaraza na Vimbldonu, na Olimpijskim igrama je pobedio. Ono što mnogi znaju je da se Novak suočio sa velikim zdravstvenim izazovom. Pre Olimpijskih igara imao je operaciju kolena. Zapravo, on je operisao koleno 5. juna u Parizu ove godine.

Nikola Pilić je odgovorio šta se zaista desilo.

- Imao je veliki problem na Rolan Garosu. Na primer, moglo je da se vidi da mu je jedna noga slabija od druge. Na sreću, sve vreme je imao pored sebe lekare kojima je verovao. Kada je uradio tu intervenciju, koleno je bilo mnogo bolje. Bio je nešto sporiji nego inače, ali bez te male operacije ne bi mogao da igra. Novak je na oporavku i jačanju te noge radio od jutra do noći da bi ponovo bio spreman. Zato sam srećan što je osvojio zlatnu medalju.

Tanjug / Strahinja Acimovic

Novak Đoković je imao operaciju kolena


Inače, Nikola Pilić je bio jedan od njegovih prvih trenera koji ga izuzetno dobro poznaje.


Šta jede Novak Đoković?

Da bi bio u dobroj kondiciji, mora da pazi šta jede. Poznato je da Novak kao i njegova supruga Jelena Đoković i te kako vode računa o ishrani. Kada je meč, tada ima poseban zahtev. Tako se tokom jedne konferencije obratio srpskim novinarima i odgovorio na pitanje o povišenom tonu prema stručnom štabu i Goranu Ivaniševiću:

- Banane, urme i voda, ja stvarno ne shvatam, svaki meč isto, dogovorimo se, a oni i dalje ne razumeju. Donesu mi jabuku. Kakva jabuka, čoveče. Onda nađem krušku, nema urme. Pa mi donose neke magnete, ma, svašta nešto - nasmejao je on sve prisutne tada.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)