Zanimljivosti

ROĐAKA JE ZLOSTAVLJALA KAO DETE, ALI NJEN GLAS JE BIO SPAS: Navukla se na narkotike pa propadala svima pred očima - tuga

Sve je krenulo nizbrdo nakon što se udala za pevača Bobija Brauna koji je uveo u pakao narkomanije.

09.08.2024 07:30

ROĐAKA JE ZLOSTAVLJALA KAO DETE, ALI NJEN GLAS JE BIO SPAS: Navukla se na narkotike pa propadala svima pred očima - tuga
Wolf-Dieter Weißbach / AFP / Profimedia

Muzička ikona Vitni Hjuston rođena je 9. avgusta i da je živa danas bi proslavila 61 rođendan. Na žalost, umrla je 11. februara 2012. tako što se udavila u kadi pod dejstvom droge. 

Za njen anđeoski glas znao je ceo svet, ali malo ko je znao da je na vrhuncu slave započeo njen sunovrat koji se završio njenom preranom smrću. Zla kob se nastavila i kad je umrla, pa je četiri godine kasnije od droge umrla i njena jedinica Bobi Kristina. 

Ušla u istoriju

Vitni Hjuston je bila jedna od najnagrađivanija pevačica svih vremena sa više od 200 miliona prodatih albuma. Njen tragičan život obeležilo je silovanje i zlostavljanje u ranom detinjstvu. Iako Vitni o tome nikad nije govorila, njen brat je tvrdio da ih je silovala i zlostavljala njihova rođaka Di Di Varvik, i to godinama. Sve to je ostavilo teške psihičke posledice s kojima se slavna pevačica borila godinama. 

Spas od pakla koji je prolazila kod kuće pronašla je u crkvenom horu. Sa samo 11 godina imala je glas anđela i kad je izvela prvu solo pesmu svi su zanemeli. Njena dva starija brata Geri i Majkl podržali su je u nameri da postane pevačica verujući da će postati zvezda i nisu pogrešili.

Karijeru je započela kao glumica i model, a već sa prvim albumom 1985. pod imenom "Vitni Hjuston" ušla je u istoriju. Nizala je hitove, usledila je uloga u legendarnom filmu "Telohranitelj" i činilo se da je Vitni dodirnula zvezde.

Osvojila je šest Gremi nagrada, izdala je sedam studijskih albuma, prodala oko 170 miliona primeraka albuma, a čuveni časopis "Rolling Stone" ju je svrstao na listu "100 najvećih pevača svih vremena".

Muškarci su se otimali za lepu pevačicu, a ona je u moru udvarača odabrala pevača Bobija Brauna za koga se udala 1992. i dobili su ćerku Bobi Kristinu.

Zla kob

Tragedija je bila na pomolu, ali ona to nije videla. Uz supruga je počela da se drogira i bukvalno se raspadala pred svima. Paparaci su je uhvatili u kupatilu sa priborom za drogu, a u pokušaju da se spasi par je usvojio dečaka Nika Gordona.

Međutim, samo je tonula sve više. U jednom trenutku rešila je da preseče i počne život ispočetka. Ostavila je muža, bila je na odvikavanju od droge i alkohola i zakazala koncete. Ali, njeno telo i glas nisu više bilo kao ranije, pa je svaki nastup bio novi krah koji je gurnuo nazad ka narkomaniji do neminovnog kraja 2011. 

Odrastajući u takvoj porodici nije ni čudo što se njena ćerka Bobi Kristina i sama odala porocima sa, kako je jednom priznala, sa samo 14 godina. Odmah nakon majčine smrti saopštoila je da je u vezi sa svojim usvojenim bratom s kojim se i verila.

Ali, zla kob nije dugo čekala i četiri godine nakon smrti umrla je i Bobi Kristina na isti način kao i njena majka od davljenja usled upotrebe droge. Imala je samo 22 godine.  

BONUS VIDEO:

Komentari (0)