Zanimljivosti

POSLE RASTANKA S NJIM IVANI KRENULO NIZBRDO: Povreda, krah na Olimpijadi - šta za to vreme radi bivši lep kao Apolon

Atletičarka je tokom dve godine braka letela je od ljubavi.

06.08.2024 17:50

POSLE RASTANKA S NJIM IVANI KRENULO NIZBRDO: Povreda, krah na Olimpijadi - šta za to vreme radi bivši lep kao Apolon
Tanjug / Strahinja Acimovic, instagram/marko_fitt

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović ne da nije uspela da se plasira u finale Olimpijskih igara u Parizu već je takmičenje završila na 16 mestu. Nekadašnja srpska Olimpijska šampionska koja je na takmičenju u Riju 2016. osvojila bronzu, ne krije da je razočarana sopstvenim učinkom.  

Povreda noge

Za sve je kriva povreda noge koju Ivana vuče već duže vreme. Iako je pred put u Pariz rekla kako je povreda pod kontrolom jasno je da ništa nije bilo kako treba. 

Njen trener Goran Obradović je još u junu rekao da Ivanu muči povreda zbog čega je prekinula takmičenje u Italiji. 

- Prekinuli smo takmičenje. Nismo želeli ništa da rizikujemo. Osetila je jak bol u Ahilovoj tetivi desne noge. Leva noga je dobro, ali u skoku udalj imate ono naguravanje suprotnom nogom u pretposlednjem koraku, on je nešto duži, zbog čega se ovakva povreda češće dešava na toj nozi - rekao je tada Ivanion trener Goran Obradović.

 

 

 

Najboljoj srpskoj skakačici u dalj koja iza sebe ima velike uspehe i medalje sa svih najvećih svetskih takmičenja ne ide baš najbolje nakon razvoda od bivšeg supruga Marka Vulete koji je bio i njen lični trenet i nutricionista.

Ivana i Marko su se venčali u septembru 2021. Venčanje je bilo na otvorenom, na bajkovitom ranču u Umčarima nadomak Beograda, a ona je bila on+bučena u venčanicu dok je na nogama nosila patike.
Ljubav kao da je Ivani dala krila, pa je tokom nešto više od dve godine nizala samo uspehe, 

  • 2022. na Svetskom dvoranskom prvenstvu u Beogradu odbranila je zlatnu medalju i postala prvakinja sveta skokom od 7,06 m.
  • 2022. na Evropskom prvenstvu u Minhenu osvojila je zlatnu medalju sa skokom od 7,06 m u prvoj seriji. Bila je to druga zlatna medalja za Ivanu na Evropskim prvenstvima na otvorenom.
  • 2023. u Istanbulu takođe na dvoranskom prvenstvu Evrope osvojila je bronzanu medalju sa preskočenih 6,91 m. 
  • 2023. u Budimpešti stiže do svoje prve zlatne medalje na Svetskim prvenstvima na otvorenom sa novim rekordom Srbije od 7,14 m.

A, onda je u decembru 2023. kao grom iz vedra neva stigla vest da se Ivana i Marko razvode. On se preselio u Dubaiji, a Ivana je nastavila da trenira. Međutim, nakon razvoda Ivani je sve krenulo nizbrdo.

Ne traži opravdanje

Zbog povrede je propustila Evropsko prvenstvo u Italiji, a povređena noga je sprečila da se plasira u finale svojih petih Olimpijskih igara u Parizu. Praktično od razvoda do danas Španovićka nije zabeležila veći uspeh, a kamoli osvojila neku medalju.

 

 

- Ne tražim opravdanje. Posle onoga prošle godine meni je želja bila da se pojavim, skakala sam cele prošle godine sa rupturom i to uzelo je maha. Nisam uspela da se oporavim. Teški mi je da pričam za dalje, nisam neko ko odustaje, po cenu da mi se raspadne Ahilova sam htela da pokušam. Kraj sam htela da zamislim ovde, ali ipak ću možda uraditi još nešto da se pozdravim i oprostim kako treba -poručila je Ivana nakon ispadanja sa Olimpijade u Parizu.

Za to vreme njenbivši suprug Marko radi kao fitnes instruktor u Dubaiju. I dalje ima telo Apolona sa izvajanim mišićima. Sudeći po njegovim objavama na Instagramu nastup bivše žene u Parizu je pratio iz Dubrovnika gde je trenutno na odmoru. Na društvenim mrežama nije se oglašavao o neuspehu svoje supruge, tačnije Ivanu više ni ne pominje kao da mu nikad nije ni bila žena. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Marko Vuleta (@marko_fitt)

 

Ni Marko, ni Ivana nikad nisu govorili o razlozima razvoda insistirajući da su u pitanju detalji o privatnom životu o čemu ne žele javno da govore. 

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)