Zanimljivosti

NIZALA SKANDALE PA POSTALA PRVA DAMA - A SAD UČESTVUJE U AFERI VEKA: Nekadašnju ikonu lepote ne prepoznaju od operacija

Progovorio svedok i maske su pale!

10.07.2024 19:10

NIZALA SKANDALE PA POSTALA PRVA DAMA - A SAD UČESTVUJE U AFERI VEKA: Nekadašnju ikonu lepote ne prepoznaju od operacija
LOIC VENANCE / AFP / Profimedia

Bivša prva dama Francuske, Karla Bruni Sarkozi (56), optužena je za pritisak na svedoka koji je teretio njenog supruga, bivšeg francuskog predsednika Nikolu Sarkozija, za primanje ilegalnog finansiranja iz Libije, tokom njegove predsedničke kampanje 2007. godine. Sarkozi, koji je bio predsednik Francuske od 2007. do 2012. godine, optužen je da je primio milione evra kroz nelegalne uplate od režima nekadašnjeg libijskog predsednika Muamera Gadafija 

Karla je puštena na slobodu uz kauciju, ali joj je zabranjen kontakt sa bilo kim ko je uključen u postupak, osim sa suprugom Nikolom. Preliminarne optužbe protiv nje uključuju ometanje svedoka i pokušaj prevare obmanjivanjem sudija, koji istražuju slučaj njenog supruga, navodi se na portalu News sky.

 

 

Izdao je ključni svedok

Istraga je pokazala, da je nekadašnja prva dama u junu 2021. godine izbrisala sve elektronske poruke razmenjene sa francuskom "kraljicom paparaca" Mišel Maršan, na dan kada je Maršanova optužena za uticanje na svedoke.

Incident je usledio nakon što je Karla u maju ispitana od strane policije. Njeni advokati su izjavili da je pružila "korisna objašnjenja", ali nisu dali dodatne komentare. Ključni svedok u ovom slučaju, francusko-libanski biznismen, Ziad Takiedin, tvrdi da je Nikola Sarkozi primio milione u ilegalnim uplatama od režima tadašnjeg Muamara Gadafija. Ziad je više puta ponovio da je 2006. i 2007. godine pomogao u dostavi oko pet miliona evra u kešu, koje je Gadafi poslao Sarkoziju i njegovom glavnom savetniku.

 

 

Nikola Sakrozi osuđen za još dva slučaja

Nikola Sarkozi je već osuđen u dva druga slučaja. On je oba puta negirao bilo kakvu krivicu. Apelacioni sud u Parizu februara ove godine potvrdio je njegovu krivicu za ilegalno finansiranje njegove neuspešne kampanje za reizbor 2012. godine. Osuđen je na godinu dana zatvora, od kojih je šest meseci uslovno. Njegovi advokati su se žalili Kasacionom sudu, najvišem sudu u Francuskoj, čime je odloženo izvršenje kazne.

Sarkozi je u drugom slučaju iz 2021. godine, osuđen za korupciju i trgovinu uticajem, čime je postao prvi bivši francuski predsednik u modernoj istoriji osuđen za krivična dela počinjena tokom mandata. On se povukao iz politike 2017. godine, ali se pravne nevolje za njega i njegovu suprugu nastavljaju.

 

 

Venčanje posle 11 nedelja zabavljanja

Podsećamo, Nikola i Karla su se venčali 2008. godine na privatnoj ceremoniji u Jelisejskoj palati, nakon vrtoglave romanse od svega 11 nedelja. Karla je bila neprevaziđena lepotica, ali mnogi smatraju da je od kada se podvrgla alkoholu i velikom broju plastičnih operacija samo tek bleda senka nekadašnje lepote.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)