Brak i veze

JELENA JE JAČA I OD PRINCEZA - NOVAKU UGOVARALI SVADBU, ALI LJUBAV JE POBEDILA: Nije želeo titulu već nju (VIDEO)

Teniser se javno obratio supruzi uz najlepši video.

10.07.2024 16:38

JELENA JE JAČA I OD PRINCEZA - NOVAKU UGOVARALI SVADBU, ALI LJUBAV JE POBEDILA: Nije želeo titulu već nju (VIDEO)
Zabulon Laurent/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Danas, teniser Novak Đoković i njegova supruga Jelena slave deceniju kako su u braku. On je odlučio da joj se javno obrati putem društvene mreže Instagram i uputi najlepše reči. Da podsetimo, oni su se venčali na Svetom Stefanu, a danas imaju dvoje dece Stefana i Taru.

- Deset godina radosti, deset godina snova, deset godina kao ostrva, deset godina kao potoci. Deset godina kao roditelji, deset godina kao jedno, deset godina plesa, deset godina zabave. Deset godina joge, deset godina protezanja, deset godina pasa, deset godina igre "donesi". Deset godina letenja, deset godina na moru, deset godina tebe, najbolji deo mene. Deset godina tenisa, deset godina loptica, deset godina trijumfa, deset godina padova. Deset godina kao saigrači, deset godina zajedno, deset godina Jelena, volim te beskrajno. Volim te - napisao je Nole uz video koji je objavio.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole)

Kako je naš teniser jedan od poželjnijih javnih ličnosti imao je mogućnost da bira, a srce je poklonio prelepoj Jeleni.

Jelena mu je prva prišla

Oni su se upoznali dok su zajedno išli u sportsku gimanziju, tako što mu Jelena prišla. Na jednom turniru zajedno su rešavali ukrštene reči, a Jelena mu je pomagala. Godinama su se družili pre nego što su se zaljubili. Ipak neko je želeo da poremeti njihove planove, ali nije uspeo.

Abdullah Firas/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Novak i Jelena su se venčali 2014. godine na Svetom Stefanu

Britanci su svojevremeno smislili plan kako da pod svoju zastavu privuku najboljeg tenisera svih vremena, Novaka Đokovića, i spoje ga sa tada najperspektivnijim teniserom Endijem Marijem. Početkom milenijuma, moćnici iz Londona su napravili projekat koji je podrazumevao izdvajanje basnoslovnih suma novca kako bi privoleli porodicu Đoković da genijalni Nole uzme britanski pasoš. Uključili su čak i tajnu diplomatiju, vodeći je pripadnici engleskog plemstva, sa namerom da Novak Đoković uđe u redove plemstva, a uz titulu ser išla bi i supruga plave krvi.

Sara Margaret Ferguson

Potom se desio pokušaj Britanaca da dovedu Novaka Đokovića pod svoju zastavu predstavlja zanimljivu epizodu u svetu tenisa, ali i diplomatskih odnosa između pojedinih zemalja.

AP Photo/John Minchillo

Novak ipak izabrao Jelenu

Za provodadžiku je angažovana bivša supruga princa Endrua Sara Margaret Ferguson, vojvotkinja od Jorka. Njen zadatak je bio da pronađe princezu po Novakovom ukusu, a Đokovići bi tako ušli i u najviše aristokratske krugove. Interesantno je da su na kraju Novak i vojvotkinja od Jorka ostali u bliskim prijateljskim odnosima, a Sara Margaret Ferguson je čak postala ambasador njegove humanitarne fondacije, uz posredovanje Milutina Getsbija.

Poseta Srbiji i humanitarni rad

Interesantna činjenica je da je vojvotkinja od Jorka posetila Srbiju baš na Noletov poziv, te su zajedno posetili selo Kadinu Luku nadomak Ljiga i obišli prve polaznike Đokovićeve "Školice života". Pored toga, vojvotkinja od Jorka je bila redovni gost na humanitarnim manifestacijama koje je organizovala Fondacija "Novak Đoković".

Navodno, Sara je trebala da mu nađe devojku iz plemićke porodice, ali ljubav prema Jeleni bila je mnogo jača. Da podsetimo, Sara je došla na poziv Novaka u Srbiju 2013. godine, a on se godinu dana kasnije oženio Jelenom sa kojom je bio godinama u vezi. Ljubav prema Jeleni nadmašila je sve "prepreke" i tuđe želje.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)