Zanimljivosti

NOVAK I JELENA SLAVE 10. GODIŠNJICU BRAKA: Posvetio joj reči koje teraju na suze! "Sve žene žele muža kao što je Nole!"

Slave deset godina od venčanja i 19 kako odrastaju zajedno.

10.07.2024 10:46

NOVAK I JELENA SLAVE 10. GODIŠNJICU BRAKA: Posvetio joj reči koje teraju na suze! "Sve žene žele muža kao što je Nole!"
FOTO: Tajnug/AP

Pre deset godina, 10. jula 2014. godine, na ostrvu Sveti Stefan, Novak Đoković i Jelena Ristić izgovorili su sudbonosno "da" i započeli svoje zajedničko putovanje kroz život. Njihova priča je inspiracija i primer prave ljubavi i posvećenosti, kako u privatnom tako i u profesionalnom svetu. Svake godine radujemo se njihovim međusobnim čestitkama za godišnjicu koje nam uvek pruže uvid u njihov inače vrlo privatan život, kao i povratak u njihovu mladost.

10 godina braka i 19 godina zajedničkog odrastanja

Novak i Jelena Đoković upoznali su se tokom srednje škole u Beogradu. Oni su bili zajedno u istoj školi i njihova veza je počela kao prijateljstvo koje je vremenom preraslo u romantičnu. Jelena je bila Novakova prva ljubav i njihova veza je izdržala test vremena.

Jelena je čak 2022. godine objavila čestitku za godišnjicu braka i napisala: "Osam godina braka i 17 godina zajedničkog odrastanja. Tinejdžeri".

Tokom godina, Novak i Jelena su zajedno prošli kroz mnoge profesionalne i lične izazove. Jelena je pružila ogromnu podršku Novaku dok je njegova karijera u tenisu počela da uzima maha, što je uključivalo njegove prve velike uspehe i osvajanje Grand Slam titula.

Novak Đoković je zaprosio Jelenu Ristić u decembru 2013. godine tokom romantičnog putovanja u Pariz. Njihovo venčanje je održano 10. jula 2014. godine u Beogradu, u prisustvu bliskih članova porodice i prijatelja.

Jean Catuffe / KCS Presse / Profimedia

Novak i Jelena pre 16 godina

Novak i Jelena su roditelji dvoje dece. Sin Stefan Đoković rođen je 21. oktobra 2014. godine, a ćerka Tara Đoković rođena je 7. septembra 2017. godine. Jelena je aktivna u humanitarnom radu i značajno doprinosi kroz Novak Đoković Fondaciju koja se bavi obrazovanjem i podrškom deci iz ugroženih sredina.

Inspiracija su jedno drugom

Novak i Jelena su poznati po svom humanitarnom angažmanu. Novak Đoković Fondacija, koju su zajedno podržali, usmerena je na poboljšanje obrazovnih uslova za decu i podršku deci u potrebi širom sveta. Njihova posvećenost ovim projektima je značajna i cenjena.

SMG / Zuma Press / Profimedia

Jelena i Novak se drže zajedno bez obzira na sve izazove

Novak i Jelena Đoković slave svoju ljubav i posvećenost koja traje kroz svih ovih 10 godina. Njihova priča je primer dugogodišnjeg partnerstva i međusobne podrške. Novak Đoković je jednom rekao:

- Porodica je za mene najvažnija stvar u životu. Uvek sam verovao da, ako imaš podršku svojih najbližih i najdražih, možeš da postigneš sve što poželiš, a evo kakav video i nežne reči joj je uputio danas.

Naravno, na mrežama je nastao lom - sve žene su poželele muža kao Novaka. 

- Blago Jeleni, bravo, čestitam vam!

- Ko bi stajao uz njega tako kao ona? Niko!

- Ah, želim i ja muža kao što je Nole, bili su samo neki od komentara. 

Hahn-Nebinger-Genin / Abaca Press / Profimedia

Jelena i Novak na crvenom tepihu

 

 

BONUS VIDEO: 

Komentari (0)