Zanimljivosti

DOKTORKU IZ ČUVENE SERIJE PRATIO UŽASAN GLAS: Jedan skandal je obeležio zauvek, a karijera joj je stala

Snimila je i nekoliko filmova, mahom romantične komedije.

04.07.2024 10:02

DOKTORKU IZ ČUVENE SERIJE PRATIO UŽASAN GLAS: Jedan skandal je obeležio zauvek, a karijera joj je stala
Mary Evans/AF Archive/Touchstone/Mary Evans Picture Library/Profimedia

Glumica Ketrin Hajgl (45) proslavila se ulogom doktorke Izi Stivens u seriji "Uvod u anatomiju". Plavokosa lepotica čarobnog osmeha držala je prikovanim za ekrane mnoge fanove iz Srbije, posebno muškarce. 

Posle šest godina rada u najdugovečnije serije na svetu ona je skinula beli mantil. Za ulogu lepe dr Izi Stivens dobila je Zlatni globus 2006. i Emi nagradu 2007. 

Naredne godine je ponovo nominovana za ovu prestižnu nagradu, ali se ona tada navodno povukla iz nominacija, što je izazvalo nezapamćeni skandal. U to vreme navodno je prozvala scenaristkinju serije Šondu Rajms da nije napisala dovoljno jak scenario za njenu ulogu, zbog čega nije želela nagradu. Ovaj gest joj umalo nije uništio karijeru. 

Smatrala da ne zaslužuje nagradu

Punih 16 godina kasnije Ketrin je u jednom podkastu objasnila šta se dogodilo i da nije jedina glumica u istoriji TV industrije koja je odbila ovu prestižnu nagradu.

- Morate sami sebe da predložite, a onda oni razmatraju i onda odlučuju da li žele da vam daju nominaciju.  Ja jednostavno nisam prijavila svoj rad te godine. Kad su me pitali, trebalo je samo da kažem da sam zaboravila i tako bih izbegla skandal. Ali ja sam samo želela da budem poštena i da ne dobijem ponovo nagradu za isti rad i istu ulogu - objasnila je Ketrin. 

Ona priznaje da nije bila ponosna na svoj rad u čuvenoj seriji te sezone.

- Nisam mislila da imam nešto što bi opravdalo čak ni razmatranje nominacije. Jednostavno, nisam bila ponosna na svoj rad. Nikada ne bih bila tako hrabra ili arogantna da odbijem nominaciju - pojasnila je ona, piše NBC News. 

U međuvremenu lepa Ketrin je snimila nekoliko filmova mahom  romantične komedije: "Zalomilo se", "Gola istina", "27 haljina", "Život kao takav"... Ipak, ozbiljna filmska karijera joj je izmakla.

Pratio je glas da je teška za saradnju, da niko od kolega ne želi da radi s njom, zbog čega njena filmska karijera nije ispala onako kako je planirala. 

U međuvremenu lepa glumica se udala za kantri pevača Džoša Kelija i posvetila porodici. Kako nikako nije mogla da ostane trudna, par je usvojio dvoje dece, nakon čega je Ketrin ostala trudna i 2017. rodila sina, koji je ime dobio po ocu.  

I danas izgleda prelepo kao na početku karijere iako gazi petu deceniju. U slobodno vreme se bavi slikanjem, koje je još jedna njena strast.

BONUS VIDEO: 

Komentari (0)