Zanimljivosti

OTKRIVENA TAJNA KRALJA ČARLSA ČUVANA VIŠE OD 7 DECENIJA: Kraljica je do detalja opisala zašto je zabrinuta za sina!

Ona je reagovala kao i svaka druga majka.

29.06.2024 12:10

OTKRIVENA TAJNA KRALJA ČARLSA ČUVANA VIŠE OD 7 DECENIJA: Kraljica je do detalja opisala zašto je zabrinuta za sina!
Foto: Tanjug/AP, Profimedia

Strogi protokol koji se odnosi na britansku kraljevsku prodicu nekad je zabranjivao iznošenje u javnost bilo kakvih detalja o članovima porodice. Ta pravila su danas malo olabavila, ali se tek sad saznaje za detalje privatnog života kralja Čarlsa III u vreme kad je bio dete. Njegova majka tadašnja princeza Elizabeta pisala je svojoj babici Helen Rou iz zamka Balmoral samo sedam nedelja pošto je dobila Anu. U interesantnom pismu koje je privuklo pažnju javnosti kraljica svojoj babici otkriva novosti o zdravlju male Ana i 21 - mesečnog princa Čarlsa.  Elizabeta je rekla da se brat i sestra odlično slažu, ali je izrazila zabrinutost za pojačani apetit malog Čarlsa rekavši da je postao deblji.

Elizabet je svojoj babici otkrila i neke simpatične trenutke sa sinom. On je pokušao da dohvati neke predmete do kojih je želeo da dođe, a kako je bio suviše malen i nije mogao da dosegne do njih zatražio je od majke da mu ih dohvati. Elizabeta je pisala kako je "kraljica majka" razmazila svog unuka. 

- Bilo je divno boraviti ovde na brdu (u Škotskoj) ali trećeg dana sam propustila džip koji je trebalo da me pokupi, pa sam morala da se spustim do puta, zbog čega mi se koleno opteretilo. Međutim, vazduh je toliko dobar da se svakim danom osećam bolje. I dalje spavam popodne, ali sad sve ređe. Čarls postaje deblji, jer ima ogroman apetit i mnogo vežba. Kada mu je teško da nešto dohvati okrene se i kaže "mama diži" - navodi se u pismu.

Elizabeta je otkrila u pismu da su se mališani sjajno zabavili na putovanju u Škotskoj, da je princeza Ana dobila koje kilo i ružičaste obraze. 

- Ana spava do sledećeg hranjenja i čini se da nije tako proždrljiva. Baka je otvoreno razmazila najstarijeg unuka, a učiniće to i sa Anom ako joj se ukaže prilika - ističe se u pismu.

Ovo pismo ispisano rukom datira iz  1950. godine i očekuje se da će biti prodato za 3.775 evra na aukciji u Bostonu.

- Ovo je divno pismo od princeze koja govori o zdravlju svoje dece, Čarlsa koji je je trebalo uskoro da napuni dve godine i princeze Ane koja je bila stara samo mesec i po dana - navodi portparol aukcijske kuće. 

Prodaja pisma koje je poslao privatni kolekcionar će se održati 11. jula i ovo nije jedino pismo koje je napisala pokojna kraljica, a koje je dospelo na aukciju.

Slično pismo našlo se  na aukciji 2017. godine kada je kraljica Elkizabeta pisala, takođe babici, nakon rođenja princa Edvarda. U poruci ispisanoj rukom, pokojna kraljica govori o divnoj bebi i kako "sve čini srećnim", prenosi Daily Mail.

Edvard je četvrto po redu dete pokojne kraljice i rođen je 10. marta u Bakingemskoj palati. Pet meseci kasnije, majka ga je opisala kao "zlatno dete, koje pokušava da sedi i da je težak nešto više od 15 kilograma. I ovo pismo iz 1964. godine prodato je na aukciji u Bostonu.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)