Zanimljivosti

KRALJICA ELIZABETA JE JEDNU STVAR STROGO BRANILA HARIJU I MEGAN: Htela da izbegne javnu bruku, princ je morao da sluša

Evo šta je bilo njeno pravilo.

07.06.2024 12:11

KRALJICA ELIZABETA JE JEDNU STVAR STROGO BRANILA HARIJU I MEGAN: Htela da izbegne javnu bruku, princ je morao da sluša
BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia, Tanjug/AP

Kada je pre tri godine rođena mala Lilibet, ćerka Megan Markl i princa Harija, svet je s nestrpljenjem iščekivao da li će kraljica Elizabeta II imati priliku da upozna praunuku. Dok su se spekulacije o tome da li su se kraljica i njena praunuka uopšte i upoznale širile, nedavno otkriveni detalji bacaju svetlo na taj poseban susret.

Izvori bliski britanskom dvoru ispričali su da je kraljica Elizabeta II praunučicu Lilibet upoznala po dolasku princa Harija i Megan u Vindzor, gde su odseli za vreme proslave njenog platinastog jubileja 2022.

Izvori bliski britanskom dvoru otkrivaju da je kraljica Elizabeta II zahtevala od unuka Harija da odustane od angažovanja zvaničnog fotografa koji bi dokumentovao istorijski susret dve imenjakinje. Kako su tvrdili izvori, ova odluka kraljice bila je motivisana željom da izbegne zloupotreba fotografija bake i unuke od medija, a posebno od Harija i Megan, koji su tada bili predmet Netfliksovog dokumentarca.

 

Lilibet, čije ime dolazi od nadimka koji je kraljica nosila celog života, izazvala je dodatnu pažnju kada su Hari i Megan otkrili izbor imena. 

Novinar Robert Hardman nedavno je objavio biografiju kralja Čarlsa III, u kojoj je istakao da je Elizabeta retko kada bila toliko ljuta kao što je kad je saznala ime koje su Hari i Megan dali ćerki. Ipak, Hardman tvrdi da su dobili kraljičino odobrenje za ovo ime.

BONUS VIDEO: 

Komentari (0)