Zanimljivosti

PRINCEZU ŠUTNUO KONJ, DOBILA POTRES MOZGA: Novi detalji nesreće koja je uzdrmala kraljevsku porodicu

Od njenog bolničkog kreveta se ne odvaja njen suprug.

24.06.2024 20:20

PRINCEZU ŠUTNUO KONJ, DOBILA POTRES MOZGA: Novi detalji nesreće koja je uzdrmala kraljevsku porodicu
CHAD HIPOLITO / PA Images / Profimedia

Britanska princeza Ana (73) zadobila je lakše povrede i potres mozga nakon što je na imanju šutnio konj. Ova nesreća je došla u trenutku kad se princeza Kejt Midlton bori sa rakom, kao i njen svekar kralj Čals III koji je uzdrman zbog povreda svoje jedine sestre.

Još uvek nije tačno utvrđeno pod kojim okolnostima je povređena princeza Ana i čeka se da se ona oporavi od potresa mozga kako bi mogla da ispriča šta se dogodilo. 

Kako je saopšteno iz Bakingemske palate ona je ostala na posmatranju u bolnici zbog potresa mozga, a njen brat kralj Čarls III je detaljno obavešten o stanju svoje sestre. Od princezine bolničke postelje se ne odvaja njen suprug Tim Lorens koji joj je bio najveća podrška u teškim trenucima, posebno nakon smrti majke kraljice Elizabete II koja je preminula 8. septembra 2022.

Šta se dogodilo?

Kako piše Daily mail, princeza Ana je šetala svojim imanjem sa decom Piterom Filipsom i Zarom Tindal, kao i suprugom kad je konj udario nogom ili glavom. Odmah je hitno prebačena u bolnicu, a snjom je njen muž.

Podrška Lorensa nije iznenađenje za sve one koji poznaju kraljevski par. Ana i njen drugi suprug su izuzetno bliski i nakon 32 godine braka. Dele brojna interesovanja, ali ne i ljubav prema konjima iako je on 6 godina bio kraljevski konjušar, dok je princeza bila olimpijska jahačica.

- Ona je odrasla uz konje koji su deo njenog života od najranijeg detinjstva. To je nešto što ne delimo, jednostavno nikad nisam postao ljubitelj konja čak i nakon braka sa Anom - rekao je jednom prilikom Lorens. 

Princeza Ana je ljubav prema konjima nasledila od svoje majke, a Tima je upoznala kad je počeo da radi kao konjušar i stariji član britanskih oružanih snaga imenovan da pomaže kraljevskoj porodici. 

Par se venčao 1992. nakon što se princeza Ana razvela od svog muža konjanika i oca njene dece Marka Filipsa.

Ser Tim Lorens je imao je blizak odnos sa svojom taštom, pokojnom kraljicom zbog čega je mimo svih protokola bio pozvan da se pridruži kraljevskoj porodici na balkonu Bakingemske palate uprkos tome što nije bio član kraljevske porodice.

U znak naklonosti kraljica mu je obezbedila mesto pored princeze Ane na balkonu Bakingemske palate tokom proslave Kraljičinog platinastog jubileja. Tom prilikom na balkonu nije bilo mesta za princa Harija i njegovu ženu Megan Markel, koji su se odrekli kraljevskih dužnosti i praktično ih drže podalje od kraljevske porodice. 

Princeza Ana je drugo dete i jedina ćerka kraljice Elizabete II i princa Filipa, vojvode od Edinburga i jedina sestra kralja Čarlsa III. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)