Zanimljivosti

DAJANA JE PRIHVATILA ULOGU U NASTAVKU ČUVENOG FILMA: Kostner progovorio o golgoti koju je prošao nakon njene smrti!

Zbog princeze je ušao u sukob s kraljevskom porodicom.

20.06.2024 14:55

DAJANA JE PRIHVATILA ULOGU U NASTAVKU ČUVENOG FILMA: Kostner progovorio o golgoti koju je prošao nakon njene smrti!
Supplied by LMK / Landmark / Profimedia, www.profimedia.rs

Kevin Kostner (69) tokom bogate karijere glumio je u brojnim fimskim hitovima. Međutim, jedan film se posebno izdvaja. U pitanju je ostvarenje "Telohranitelj" iz 1992, u kom mu je partnerka bila čuvena pevačica Vitni Hjuston.

Kako piše Njujorkpost, sve do danas je ostalo nepoznato da je Kostner planirao da snimi nastavak ovog filmskog hita s princezom Dajanom u glavnoj ulozi. Prema Kostnerevim rečima, ona je prihvatila ulogu, počeli su s pripremama za snimanje, ali je sve obustavljeno kad je princeza Dajana tragično stradala u saobraćajnom nesreći u Parizu 1997. 

Povezala ih Sara

Prema rečima slavnog glumca i reditelja, godinu dana nakon pogibije princeze Dajane počeli su njegovi problemi s britanskom kraljevskom porodicom.

- Kada je Dajana umrla, otprilike godinu dana kasnije, procurilo je da sam pripremao film "Telohranitelj 2" s njom. Kraljevska porodica se okrenula protiv mene. Tvrdili su da Dajana nikad ne bi glumila u filmu. Sve je postalo nekako ružno. I pustio sam to na neko vreme, ali je bilo sve ružnije - rekao je Kostner, koji ne krije da je prošao golgotu zbog kraljevske porodice. 

Credit: LFI/Photoshot / Avalon / Profimedia

Kevin Kostner je 26 godina ćutao o filmu koji je trebalo da snimi s Ledi Di

 

Prema njegovim rečima, na kraju je morao da kontaktira sa Sarom Ferguson, vojvotkinjom od Jorka, koja je od početka bila upoznata s celom pričom, i od nje zatraži pomoć.

- Pozvao sam je i rekao joj: "Saro, moraš da mi kažeš ko plasira ružne priče i razne optužbe protiv mene?"  Ona mi je rekla: "Ne, ne, ne, Kev, ne želiš da pričaš s njima." Međutim, nisam odustao. Pozvao sam ih i rekao: "Nešto ću vam reći, morate prestati to da radite jer je to istina. I ako vi ne prestanete, ja ću početi. Zato što je tako bilo." Nakon toga se sve smirilo, ali mislim da nikad više nisam bio dobrodošao u Bakingemsku palatu - otkrio je Kostner tajnu koju je čuvao punih 26 godina.

U vreme kad je on želeo da snimi film sa princezom Dajanom ona je bila razdvojena od supruga Čarlsa i u izuzetno lošim odnosima sa svekrvom i tadašnjom kraljicom Elizabetom II. Kostner je otkrio i detalje dogovora s princezom Dajanom oko filma koje su vodili 1996.

- Počeo sam da pregovaram s njom preko Sare. Rekao sam joj: "Vidi, uradiću `Telohranitelja 2` i mislim da mogu da izgradim priču oko vas. Da li biste bili zainteresovani?" I ona mi je kazala: "Da. Moj život će se promeniti." Nisam baš ulazio u detalje kad je to rekla, ali sam dobro razumeo o čemu priča - prisetio se Kostner. 

Photo by Willy Sanjuan/Invision/AP,

Nakon što je Dajana poginula odustao je od filma jer nju niko nije mogao da zameni

Čuveni glumac i reditelj i danas pamti svaku reč koju je razmenio s Dajanom i koliko je bila zainteresovana za njihov zajednički film.

- Bila je tako slatka. Kad smo pričali o detaljima scenarija, pitala me je da li će biti ljubljenja u filmu. Pitao sam je: "Da li želite takve scene?" Ona je spremno odgovorila: "Da", a ja sam dodao da ćemo onda tako uraditi. Nisam hteo da pravim film o pravoj romansi, ali je ona bila tako slatka u vezi svega toga - rekao je Kostner. 

Nakon što je Ledi Di pogunula odustao je snimanja filma jer je bio svestan da nju niko nije mogao da zameni.

On je otkrio da se nekoliko godina nakon njene smrti sreo s njenim sinom princem Vilijamom u  Škotskoj.

- Sećem se da smo sedeli sami u sobi. On me je pogledao i rekao: "Sviđali ste se mojoj mami". Bila je to najslađa, najnežnija stvar koju sam ikad čuo. On je poverovao u priču da Dajana želi da snimi film sa mnom, a, verovali ili ne, dve godine posle mog razgovora s kraljevskom porodicom njihov batler je potvrdio da je Dajana želela da snimi taj film - naglasio je Kostner. 

Igrom sudbine scenario za film u kome je trebalo da glumi sa princezom Dajanom na sto mu je stigao samo 24 sata pre nego što je ona poginula u pariskom tunelu bežeći od paparaca. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)