Zanimljivosti

MEGAN OPASNO UCENJUJE PRINCA HARIJA: Ako hoće da povede decu sa sobom u posetu kraljevskoj porodici, mora da ispuni ovo!

Vojvoda od Saseksa je praktično beskućnik u sopstvenoj domovini nakon što su se odrekli svih kraljevskih dužnosti.

12.06.2024 18:01

MEGAN OPASNO UCENJUJE PRINCA HARIJA: Ako hoće da povede decu sa sobom u posetu kraljevskoj porodici, mora da ispuni ovo!
Yaroslav Sabitov/YES Market Media/Alamy/ Alamy/Profimedia

Princ Hari je u potrazi za novim domom u Velikoj Britaniji gde bi boravio tokom posete domovini i mogao da se vidi sa prijateljima koji ne žele da dođu u SAD zbog njegove supruge Megan Markl. Kako piše New York Times on želi češće da dolazi u Britaniju sa decom, ali...

Prema pisanju sajta Blast, Megan ucenjuje supruga pre nego što pristane da sa Arčijem i Lilibet kroči nogom ponovo na britansko tlo. Ona je princu Hariju postavila jasne uslove - želi svoju kući, ali i lično obezbeđenje za nju i decu prilikom odlaska i boravka u Britaniji.

Nostalgija odbeglog kraljevića

Kako je za Mirror ispričao stručnjak za kraljevsku porodicu Tom Kvin, jasno je da Hariju nedostaje život koji je vodio u Britaniji. Četiri godine nakon što su on i Megan napustili sve kraljevske dužnosti i 2020. se sa sinom Arčijem preselili u Los Anđeles gde je rođena i Lilibet, jasno je da odbegli kraljević nija zadovoljan životom u Americi.

- Kako vreme prolazi Hariju sve više nedostaje život koji je imao u Britaniji. On se sa nostalgijom priseća prošlosti, nedostaju mu školski drugovi i prijatelji koje je ostavio u domovini - rekao je on.

Tanjug/AP

Megan je u Britaniji poseldnji put bila na sahrani Harijeve bake kraljice Elizabete

Hari je više puta dolazio u Britaniju tokom poslednjih nekoliko meseci, dok je Megan poslednji put bila u septembru 2022. na saharani kraljice Elizabete II. 

- Megan je rekla da je spremna da se vrati u Englesku samo ako ona i Hari imaju svoje mesto, ali i da se oseća bezbedno što je za nju i decu od suštinskog značaja. Ona ne želi da putuje u  Veliku Britaniju i da budu smešteni kod Harijevih rođaka. Biće potrebno dosta strpljenja i vremena da bi došli do tačke da Arči i Lilibet razviju iskren i topao odnos sa svojim rođacima Džordžom, Šarlotom i Luisom, decom princa Vilijama - naglasio je Kvin. 

Evo zašto toliko insistira na obezbeđenju

Insistiranje na bezbednosti vojvotkinje od Saseksa ima i svoju pozadinu. Kao i drugi visoki članovi kraljevske porodice, Hari i Megan su imali posebno obezbeđenje koje su plaćali poreski obveznici. Međutim, nakon što su se 2020. povukli sa svih kraljevskih dužnosti njima je ovo obezbeđenje ukinuto. Ljut Hari je tužio Ministarstvo unutrašnjih poslova Velike Britanije zbog ove odluke, ali je Viši sud odbacio njegov slučaj.

Pre odlaska u Ameriku Megan i Hari su imali na raspolaganju više kraljevskih rezidencija. Međutim, pre više od godinu dana nakon objavljivanja Harijevih memoara "Rezervni" (Spare) kralj Čarls III ih je izbacio iz kuće na imanju Frogmor, koje im je svojevremeno dala kraljica nakon venčanja, a u velelepnu vilu se uselio princ Endrju. 

Profimedia

Nakon napuštanja dužnosti Hari i Megan su izgubili i privilegije

Vojvoda i vojvotkinja od Saseksa morali su da vrate i deo novca koji su uzeli od kraljevske porodice kako bi kuću uredili u svom stilu, za šta je potrošeno ukupno oko 2,8 miliona evra, a u ovoj kući su živeli samo šest meseci. Od tog trenutka Hari je praktično postao beskućnih u sopstvenoj zemlji. 

Vojvoda i Vojvotkinja od Saseksa sa decom žive na velelepnom imanju u  Santa Barbari: Raskošna vila vredna 13 miliona evra ima devet spavaćih soba, prostoriju za igranje, mini pozorište, lift, teretanu i bazen.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)