Zanimljivosti

ČARLS PLAČE U JAVNOSTI, DOK KEJT NEMA NIGDE: Kraljica takođe roni suze, kralj je loše - a Vilijam o supruzi kaže ovo

Evo kako se osećaju članovi kraljevske porodice.

06.06.2024 13:10

ČARLS PLAČE U JAVNOSTI, DOK KEJT NEMA NIGDE: Kraljica takođe roni suze, kralj je loše - a Vilijam o supruzi kaže ovo
Gareth Fuller / PA Images / Profimedia

Kralj Čarls (75) održao je prvi javni govor od početka februara, kad je objavio da se bori s rakom. Govor je održan u Portsmutu povodom 80. godišnjice Dana d, a uz njega je stajala njegova supruga kraljica Kamila, čija je duboka reakcija poštovanja prema njemu bila primetna tokom njegovog izlaganja.

Uz čitav niz vodećih političara i veterana, princ Vilijam takođe je bio prisutan na događaju. Dok je kralj držao govor, princ Vilijam je takođe održao dirljivu besedu o hrabrosti onih koji su služili tokom rata, što je izazvalo snažne emocije kralja Čarlsa i kraljice Kamile.

Njihove suze svedoče o dubokom emotivnom iskustvu tokom ovog važnog događaja. Posebno dirnuti, kralj i kraljica su podelili trenutak s veteranima, slušajući njihova sećanja na ratne dane.

Neki pratioci na društvenim mrežama izražavaju saosećanje prema kraljici Kamili, znajući da se suočava s teškom situacijom dok prati voljenog supruga kroz težak period bolesti.

- "Nije joj lako da sluša sve to, znajući da joj je muž teško bolestan", "Čarls umire, a Kamila to nema s kim da podeli" - kažu pratioci na društvenim mrežama.

Vilijam progovorio o Kejt

Dodatno, princ Vilijam je tokom događaja otkrio nove informacije o Kejt Midlton. Na pitanje jednog veterana o Kejtinom odsustvovanju, Vilijam je otkrio da se Kejt oporavlja uz preventivnu hemioterapiju i istakao da bi imala mnogo toga zajedničkog s damama koje su služile u Blečliju jer je i njena baka deo te priče, ali da o tome nije govorila sve do kraja.

- Da, volela bi da je danas ovde. Podsetio sam sve da je njena baka služila u Blečliju, pa bi imala dosta zajedničkog s nekoliko drugih dama ovde koje su služile u Blečliju, ali o tome nisu govorile sve do samog kraja.

Ovaj gest dodatno je obogatio veče koje je bilo puno emocija i poštovanja prema onima koji su služili i žrtvovali se za svoju zemlju.

BONUS VIDEO: 

Komentari (0)