Zanimljivosti

MEDIJSKI TAJKUN SE OŽENIO PO PETI PUT: Mlada u elegantnoj haljini, a evo zašto su svi gledali u mladoženjine noge (FOTO)

Upoznala ih je jedna od njegovih bivših žena.

03.06.2024 11:42

MEDIJSKI TAJKUN SE OŽENIO PO PETI PUT: Mlada u elegantnoj haljini, a evo zašto su svi gledali u mladoženjine noge (FOTO)
Profimedia

Medijski tajkun Rupert Merdok (93) oženio se po peti put. Venčanje je održano u njegovom raskošnom vinogradu u Kaliforniji. Mlada je ruskinja i penzionisani biolog Elena Žukova (67).

Kako piše BBC news, par se upoznao na zabavi jedne od njegovih bivših žena kineske preduzetnice Vendi Deng. Kako se šuškalo Elena je zbog njega ostavila verenika policajca, dok je njega nešto ranije otkačila mlađana verenica En Lesli Smit kojoj je poklonio verenički prsten vredan 2,5 miliona dolara.

Na venčanju Elena je nosila elegantnu belu haljinu koja je otkrivala ramena, dok se Rupert odlučio za crno odelo sa belom košuljom i drap kravatom. Umesto elegantnih cipela na nogama je nosio crne patike, zbog čega su mnogi gledalu u njegove noge.  

Ko je Elena?

Merdokov buran ljubavni živiot već decenijama intrigira javnost. Ženio se četiri puta, ali ni Elena nije svetica. Pre udaje za Merdoka kratko je bila u  braku sa ruskim naftnim milijarderom i finansijerom Aleksandrom Žukovim.

Upoznali su se kao strudenti, venčali i dobili ćerku Dašu. Brak je potrajao nekoliko godina i nakon razvoda Elena se sa ćerkom preselila u Hjuston. 

Daša Žukova je u svetski džet set ušla zahvaljujući udaji za ruskog oligarha i milijardera Romana Abramoviča s kojim je u braku bila do 2017. U jednom intervju pre nekoliko godina svoju majku je opisala kao "ozbiljnu naučnicu koju zanima suština, a ne estetika." Ova rečenica možda najbolje i objašnjava njen izbor Merdoka za supruga. 

Rupert iza sebe ima 4 braka koji su se završila razvodom. Pored Kineskinje Vendi Deng bio je oženjen i sa stjuardesom Patrišom Buker, novinarkom Anom Man, kao i američkom lepoticom Džeri Hol koja je decenijama bila u turbulentnoj vezi sa pevačem Rolingstonsa Mikom Džegerom.

Džeri i Merdok su se razveli 2022. a ona je poput Elene od njega bila mlađa dve ipo decenije. 
Medijski tajkun i milijarder je vlasnik  News Corporation koja u svom vlasništvu ima Fox News, the Wall Street Journal, The Sun and the Times.

Merdok se prošle godine penzionisao i posao prepustio sinu Lahlanu, a osim njega ima još 5 dece iz prethodnih brakova. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)