Zanimljivosti

ZAVISNOST OD INTIMNIH ODNOSA I ALKOHOL ODVELI SU GA U PONOR: Umro je od krvarenja u mozgu, a ovo nikada nije doživeo!

Živeo je po svojim pravilima.

24.05.2024 20:20

ZAVISNOST OD INTIMNIH ODNOSA I ALKOHOL ODVELI SU GA U PONOR: Umro je od krvarenja u mozgu, a ovo nikada nije doživeo!
Profimedia

Ričard Barton je bio holivudski glumac velškog porekla. Višetruko nagrađivan i okićen raznim priznanjima za svoj talenat, međutim, nikada nije uspeo da u svoju vitrinu stavi i čuvenog zlatnog Oskara. To priznanje mu je vešto, neki bi rekli nepravedno, izmicalo. Domaću publiku potpuno je raspametio ulogom Josipa Broza Tita u čuvenom filmu "Sutjeska" reditelja Stipe Delića.

O čuvenom glumcu ispredale su se razne priče. Govorilo se o njegovoj navodnoj zavisnosti od intimnih odnosa te da je za života spavao sa skoro 3.000 žena. Navodno je na nedeljnom nivou imao po tri različite partnerke i tako je decenijama živeo. Ipak, jedna žena je po njega bila fatalna.

Naravno, reč je o čuvenoj Elizabet Tejlor. Par se upoznao na snimanju filma "Kleopatra" 1962. godine. Tada su oboje bili u brakovima ali strast među njima je bila toliko snažna da su joj se prepustili uprkos svemu. Elizabet se zbog njega razvela od supruga Edija Fišera, dok je Barton, nakon brojnih prevara koje joj je pričinio, ostavio Sibil Vilijams.

Tada više nije bilo prepreka da stanu na ludi kamen što su i učinili 1964. godine i u braku proveli punu deceniju.

Profimedia

Ričard Barton

Elizabet Tejlor i Ričard Barton su bili jedan od najpoznatijih holivudskih parova, ali iza sjaja njihove veze krio se niz problema. U poslednjim godinama braka, njihovi životi su bili daleko od savršenstva.

Elizabetina zavisnost od lekova i Bartonovo problematično ponašanje pod uticajem alkohola stvarali su značajne izazove u njihovom braku. Dodatno zakomplikovavši situaciju, Barton je započeo aferu s glumicom Natali Delon.

Ovi problemi doveli su do kraha njihovog braka 1974. godine. Iako su stavili tačku na brak, Elizabet i Ričard su se već sledeće godine ponovo venčali. Drugi put su se zavetovali jedno drugom u Bocvani, okruženi pripadnicima lokalnog plemena. Mesec dana kasnije, Elizabet je organizovala nezaboravnu zabavu povodom Bartonovog 50. rođendana.

Ričard je obećao da će se suzdržati od alkohola, ali nažalost, vratio se starim porocima već nekoliko nedelja kasnije.

Planirali su da Božić provedu u Gštadu, ali su nesuglasice dovele do toga da Ričard upozna manekenku Suzi Hant, s kojom je verovao da će imati lepšu budućnost. Ova turbulentna priča o braku i borbi sa porocima Elizabet Tejlor i Ričarda Bartona ostaje upamćena kao jedna od najzanimljivijih saga holivudske prošlosti.

Barton je umro 1984. godine u 58. godini. Čuveni glumac preminuo je usled cerebralne hemoragije, kao i njegov otac.

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)