Zanimljivosti

POBEDNIK EVROVIZIJE ZANEMEO OD ŠOKA: Samo je pao i slomio se, ovo nije prvi put! (VIDEO)

Incident je potvrdio Nemo na konferenciji za medije.

12.05.2024 09:20

POBEDNIK EVROVIZIJE ZANEMEO OD ŠOKA: Samo je pao i slomio se, ovo nije  prvi put! (VIDEO)
Credit: Antti Aimo-Koivisto / imago stock&people / Profimedia

Predstavnik Švajcarske Nemo koji je pobedio na Evroviziji 2024. imao je peh na sceni. Kad je njegovo ime prozvano kao pobednika, istrčao je na binu da preuzme trofej od prošlogodišnje pobednice Lorin. Da li zbog uzuđenja, znojavih dlanova ili nečeg trećeg tek staklena statua mu je iskliznula iz ruku, pala na pod i slomila se.

 

@nemothingsss I broke the code 🤍❤️ @Eurovision ♬ original sound - nemothingsss

 

Viralan snimak

Iako se sam incident nije video u direktnom prenosu u jednom trenutku se začulo krckanje i lomljavina, ali u opštoj euforiji niko nije obradio pažnju na to. Šveđani su bili spremni pa je pobednik odmah dobio identični trofej.

O incidentu je progovorio sam Nemo na konferenciji za medije nakon finala koji je potvrdio da je slomio staklenu statua. Ipak, ovo nije umanjilo njegovo uzbuđenje i značaj pobede. 

- Ovo je za sve ljude koji se osećaju drugačije i koji će, nadam se, kao i ja, razbiti kod i biti slobodni da budu svoji, stvaraju umetnost i bore se za mir, toleranciju i jednakost - kazao je Nemo.

Incident na sceni neko je zabeležio kamerom u hali, a video je za samo nekoliko sati postao viralan. 

 

 

 

Inače, ovo nije prvi incident ove vrste na Eurosnogu. Slična situacija se dogodila i 2009. kada je staua ispala iz ruku tadašnjem norveškom pobedniku Aleksandru Ribaku. On je krenuo da spusti trofej na binu kako bi ponovo izveo pobedničku kompoziciju, a ona se samo slomila. 

- Tačno je da se trofej slomio, ali pošto je bio zalepljen lošim lepkom od početka, neće biti teško da ga sredimo - rekao je Ribakov PR tim i krivicu svalio na organizatore. 

Slomljeni trofej tada je postao povod za šalu, a neki su čak predlagali da se napravi od norveškog drveta kako se ne bi lomio.

Stakleni trofej u obliku mikrofona koji se dodeljuje pobednilu Eurosonga je vrlo osetljiv, ali organizatori najvećeg evrospkog muzičkog takmičenja iz nekog razloga ne žele da osetljivi materijal zamene nekim  drugim i čvršćim.  

BONUS VIDEO:

Komentari (0)