Zanimljivosti

HARI STIŽE U LONDON DA SE SUOČI SA OCEM: Susret koji bi mogao da preokrene sudbinu vojvode od Saseksa

Princ Vilijam neće prisustvovati ovom okupljanju porodice.

07.05.2024 15:12

HARI STIŽE U LONDON DA SE SUOČI SA OCEM: Susret koji bi mogao da preokrene sudbinu vojvode od Saseksa
Profimedia, Press Association

Vojvoda od Saseksa otputovao je iz Kalifornije na službu u katedralu Svetog Pavla povodom 10. godišnjice svojih Invictus Games. Hari je odleteo u Veliku Britaniju sam bez Megan i njihove dece Arčija i Lilibet.

Ali Megan će se pridružiti Hariju u njegovoj poseti Nigeriji kasnije ove nedelje. Spekuliše se da li će vojvoda od Saseksa videti  svog oca kralja Čarlsa nakon što su se ponovo okupili u Klarens Hausu u februaru na svom prvom sastanku licem u lice u poslednjih 16 meseci.

Tanjug/Daniel Leal/Pool via AP, Tanjug/AP

Svi govore o potencijalnom susretu kralja Čarlsa III sa vojvodom od Saseksa

Razume se da Hari neće videti svog brata - ali "želi" da vidi svog oca dok je u poseti. Kralj Čarls III (75) je nastavio sa javnim dužnostima prošle nedelje, prvi put od početka lečenja raka. Sada se očekuje da prisustvuje prvoj ovogodišnjoj  zabavi u bašti Bakingemske palate.

Oba događaja će se završiti oko 18.00 časova, otvarajući put za prvi sastanak od Harijevog puta koji je početkom februara prestao sa zvižducima.

Jasno je da želi da vidi svog oca dok se oporavlja i većina ljudi očekuje još jedno ponovno okupljanje neke vrste sledeće nedelje. Malo je verovatno da će potencijalni sastanak uključiti princa Vilijama , koji je pogođen napadima svog brata. Braća nisu razgovarala jedni sa drugima od sahrane svoje bake, kraljice Elizabete II.

Podsetimo,  britanski Telegraph je izvestio da je malo verovatno da će kralj primiti princa zbog njegovog povratka na javne dužnosti koji se poklapa sa Harijevim dolaskom u Englesku. Izvori su ukazali da kralj Čarls ima pun raspored, uključujući sastanak sa premijerom na dan Harijevog dolaska. To ostavlja malo prostora za sastanak između njih dvojice. Takođe, nije očekivano da će se Hari sastati sa svojim bratom Vilijamom i Kejt, koja trenutno prolazi kroz lečenje zbog bolesti.

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)