Zanimljivosti

"NISAM POBEDILA BOLEST, TEŠKO JE ŽIVETI IZ DANA U DAN": Pevačicna bolna ispovest o borbi sa sindromom za koji nema lek

Karijeru je stavila na pauzu.

02.05.2024 21:01

"NISAM POBEDILA BOLEST, TEŠKO JE ŽIVETI IZ DANA U DAN": Pevačicna bolna ispovest o borbi sa sindromom za koji nema lek
Profimedia

Selin Dion, poznata kanadska pevačica, suočava se sa izazovnom borbom sa sindromom ukočene osobe,  retkim i progresivnim neurološkim poremećajem. Stanje, koje karakterišu ukočenost mišića i grčevi, predstavlja značajnu prepreku u njenom životu, utičući na njenu sposobnost da vodi normalan život. Uprkos teškoj prirodi bolesti, Dion je odlučna da prevaziđe svoje granice i nastavi da živi što je moguće normalnije.

Uporna borba

U nedavnom intervjuu za Vog, Dion je otvoreno govorila o svojoj neprekidnoj borbi sa bolesti ističući neprestani uticaj koji je imala na njen život. Dok priznaje da bolest ostaje konstantan faktor, izražava nadu u pronalazak medicinskog rešenja koje bi moglo ponuditi potencijalni lek. Uprkos svojoj neumornoj odlučnosti, Dion priznaje neizvesnost povratka na scenu i nastavak odložene turneje za 2023. i 2024. godinu, navodeći nepredvidivu prirodu svog stanja.

- Nisam pobedila bolest, ona je još uvek prisutna i uvek će biti. Nadam se da ćemo pronaći čudo, način da se izlečimo i da će nauka naći lek. Trenutno ipak moram živeti s bolešću - rekla je pevačica.

Njena neumorna duhovnost služi kao inspiracija ne samo njenim fanovima, već i pojedincima širom sveta koji se bore sa sličnim zdravstvenim stanjima.

Profimedia

Ispovest Selin Dion

Glas ohrabrenja

U saopštenju povodom Međunarodnog dana svesti o Sindromu ukočenih osoba, Dion je pružila podršku i ohrabrivanje osobama koje su pogođene ovim poremećajem, sa ciljem da unese nadu i otpornost u globalnu zajednicu. Njen glas ohrabrenja i solidarnosti duboko rezonira, dok se trudi da podigne svest i podstakne osećaj jedinstva među osobama koje se suočavaju sa istim medicinskim izazovima.

Pogled u budućnost

Iako ne postoji definitivan lek za ovo oboljenje, Dion ostaje nepokolebljiva u svojoj odlučnosti da povrati svoje mesto na sceni i vodi što je moguće normalniji život. Njena neumorna posvećenost prevazilaženju prepreka koje joj postavlja njeno stanje služi kao svedočanstvo njenog nepokolebljivog duha i istrajne odlučnosti.

- Telo će mi to reći. S druge strane, ne želim samo čekati. Teško je živeti iz dana u dan. Teško je, jako puno radim, a sutra će biti još teže. Sutra je novi dan. Ali postoji jedna stvar koja nikada neće prestati, a to je volja. To je strast. To je san. To je odlučnost - rekla je pevačica.

 

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)