Zanimljivosti

JAPANSKA CARSKA PORODICA IZNENADILA NACIJU I SVET: Najtajanstveniji pripadnici plave krvi odškrinuli vrata privatnog života! (FOTO)

Zvanični profil cara Naruhita i carice Masako privukao je više od 160.000 pratilaca.

01.04.2024 11:50

JAPANSKA CARSKA PORODICA IZNENADILA NACIJU I SVET: Najtajanstveniji pripadnici plave krvi odškrinuli vrata privatnog života! (FOTO)
Credit: Kohei Fujiwara / Jiji Press Photo / Profimedia

Pripadnici svetske elite i kraljevskih porodica sve više su svesni značaja i uticaja društvenih mreža. To je shvatila i japanska carska porodica koja od danas ima svoj zvaničan nalog na Instagramu. Njihov život do sada je bio obavijen velom tajnom i važili su za najtajanstveniju kraljevsku porodicu na svetu koja je svoj život držala daleko od očiju javnosti.

Zbog toga su ljudi u  prvom trenutku pomislili da je u pitanju prvoaprilska šala, zato što se njihov život oduvek odvija isključivo među zidinama dvorca u koji malo ko ima pristup. 

 

 

Povezivanje sa mladima

Sudeći prema najavama japanska carska porodica odlučila je da odškrine vrata svog dvora i privatnog života. Prema oceni poznavalaca prilika na japanskom dvoru ovo predstavlja značajan korak u povezivanju posebno sa mladim podanicima koji koriste društvene mreže.

Zvanični profil cara Naruhita i carice Masako privukao je više od 160.000 pratilaca. Prvi postovi prikazuju zvanične fotografije i video snimke cara Naruhita i carice Masako sa nedavnih javnih pojavljivanja, naglašavajući formalnu prirodu sadržaja.

Odluka da otvore profil na Instagramu odražava želju Carske Kućne Agencije da pruži uvid mlađim generacijama o aktivnostima  kraljevske porodice. Prema rečima portparola IHA, institucija ima za cilj da koristi ovu platformu kako bi pružila uvide u rad carske porodice, ovaj korak je deo šire strategije povezivanja sa širom publikom i prilagođavanja modernim komunikacionim kanalima, piše AFP.

 

 

Instagram postovi sadrže faktografske opise cara Naruhita uključujući sastanke sa stranim državnicima i trenutke divljenja bonsai drveću. Na profilu je ugašena mogućnost pisanja komentara, a primetno je i odsustvo praćenja drugih naloga ili korišćenja Instagram priča što ukazuju na namerni pristup održavanju dostojanstva prisustva carske porodice na platformi.

Njihove objave izazvale su različite reakcije korisnika, pri čemu su neki izrazili iznenađenje prisustvom carske porodice na društvenim medijima. 

- Japanska carska porodica na Instagramu! Mislio sam da je to aprililili šala!" 

- Kada sam čuo da je IHA otvorila nalog na Instagramu, odmah sam ga proverio. Ali, naravno, car ne bi objavio šta je danas imao za ručak ili nešto slično - rekli su japanski građani upitani kako komentarišu otvaranje naloga carske porodice na Instagramu. 

 

Ulazak japanske carske porodice u svet Instagrama predstavlja značajan korak ka modernizaciji i dostupnosti, nudeći novi pogled na tradicionalno privatni svet japanske monarhije koja je uvek svoj život držala daleko od čiju javnosti.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)