Zanimljivosti

POSLEDNJE POJAVLJIVANJE KRALJICE ELIZABETE II NA BALKONU BAKINGEMSKE PALATE NIJE BILO SLUČAJNOST: Otkriven tajni plan, iza svega stoji Čarls (FOTO)

Potrudila se da javnost ne vidi u kakvom je zdravstvenom stanju.

28.03.2024 20:30

POSLEDNJE POJAVLJIVANJE KRALJICE ELIZABETE II NA BALKONU BAKINGEMSKE PALATE NIJE BILO SLUČAJNOST: Otkriven tajni plan, iza svega stoji Čarls (FOTO)
shutterstock.com

Poslednji javni nastup kraljice Elizabete II na balkonu Bakingemske palate predstavljao je pravu demonstraciju njenog predanog odnosa prema dužnosti i otkrio dirljiv uvid u njenu vezu sa sinom, kraljem Čarlsom III.

Kako je otkriveno u knjizi “Naš kraljRoberta Džobsona, uz saglasnost kraljice, dogovoreni su planovi da je helikopterom prevezu iz Vindzor dvorca do Bakingemske palate i da koristi invalidska kolica, mada je pažljivo osmišljen plan bio u funkciji da se to ne vidi u javnosti. Publika nije znala ništa od ovoga, a Elizabeta je želela da ostane dostojanstvena i da se pokaže kao kraljica uprkos svojim zdravstvenim problemima.

Dirljivi razlog kralja Čarlsa za podsticanje majke da učestvuje

Nakon što je kraljica Elizabeta II otkrila da se ne oseća dobro, kralj Čarls III ju je pozvao telefonom i zamolio je da prisustvuje vojnoj povorci, poznatojoj kao “Trooping the Colour”. Njegova ljubav prema majci i želja da je vidi srećnu i zadovoljnu bili su dirljiv razlog koji ga je podstakao da je zamoli da se pridruži javnom događaju.

 - Mama, znaš, ovde je ogroman broj ljudi, atmosfera je divna, postoji li šansa da dođeš? - pitao ju je Čarls, a o tome  piše i Dejli Mejl.

Emotivni trenutak na balkonu

Kada je kraljica Elizabeta II neočekivano izašla na balkon Bakingamske palate, ljudi su “poludeli” od uzbuđenja. Njeno prisustvo na balkonu, gde je izgledala apsolutno sjajno, bilo je vrhunac jubileja. Emocije su bile ispisane na njenom licu, a prisustvo kraljice na trijumfalnom završetku četvorodnevnih proslava predstavljalo je dirljiv i emotivan trenutak za sve prisutne.

Foto: Tanjug/AP

Emotivan odnos između kralja Čarlsa III i kraljice Elizabete II

Čvrsta odluka kralja Čarlsa III

Kralj Čarls III je odlučan da prisustvuje ovogodišnjoj “Trooping the Colour”, proslavi njegovog zvaničnog rođendana, ako mu zdravlje to dozvoli. Saradnici već istražuju načine na koje bi on mogao da učestvuje u okviru  trenutnog lečenja od raka. Ovo pokazuje njegovu čvrstu odluku da bude prisutan i podršku koju želi da pruži javnosti.

Planiranje događaja “Trooping the Colour”

Dogadjaj “Trooping the Colour”, zakazan za subotu 15. juna, jedan je od najvećih vojnih ceremonijalnih događaja godine, sa više od 1.200 vojnika i muzičara, kao i više od 200 konja. Očekuje se da će kralj Čarls III na neki način učestvovati u ovom događaju, iako će konačna odluka biti doneta u skladu sa njegovim zdravstvenim stanjem i medicinskim savetima.

Kraljica Elizabeta II i kralj Čarls III su pokazali svoju posvećenost dužnosti i javnosti, te njihova emotivna veza i odlučnost da budu prisutni javnosti predstavljaju inspiraciju mnogima.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)