Zanimljivosti

ĆERKA BRUSA VILISA OTKRILA DA IMA AUTIZAM: Talula se godinama lečila od anoreksije, sad je dobila još jednu opaku dijagnozu koja joj je promenila život

Porodica joj je bila velika podrška kada je saznala ove vesti.

18.03.2024 16:50

ĆERKA BRUSA VILISA OTKRILA DA IMA AUTIZAM: Talula se godinama lečila od anoreksije, sad je dobila još jednu opaku dijagnozu koja joj je promenila život
Tanjug/AP, Profimedia

Glumica i ćerka Brusa Vilisa, Talula Vilis, nedavno je otvorila dušu o svom autizmu, otkrivši da je saznala za svoj dijagnozu tokom leta. Ova tridesetogodišnjakinja podelila je vesti sa svojih 402.000 pratilaca na Instagramu, uz video snimak sebe i svog oca na premijeri filma "The Whole Ten Yards" iz 2004. godine. Na snimku se vidi desetogodišnja Talula kako dira uši svog oca i trlja ruke po njegovoj glavi, dok on odgovara na pitanja novinara. Ovaj post je podstakao jednog od njenih pratilaca da je pita o dijagnozi, na šta je ona odgovorila da je ovo prvi put da javno deli svoju dijagnozu.

- Zapravo, ovo je prvi put da sam javno otkrila svoju dijagnozu. Saznala sam letos i promenilo mi je život - poručila je Talula.

 

Borba sa poremećajima ishrane

Osim autizma, Talula je takođe otvoreno govorila o svojoj borbi sa poremećajem ishrane, kao i ADHD dijagnozom (jedan od najčešćih neurorazvojnih poremećaja u detinjstvu).

Kroz tekst za Vogue iz maja 2023. godine, otkrila je da je četiri godine patila od anoreksije, ali je bila nevoljna da o tome govori. Nakon što se suzdržavala od alkohola sa 20 godina, ograničavanje hrane joj je pružalo osećaj kontrole. Tek sa 25 godina odlučila je da se suoči sa ovim problemima i depresijom i otišla je u stacionarnu ustanovu u Malibuu radi lečenja. Tamo je takođe dobila dijagnozu ADHD i počela je da koristi stimulativne lekove, koji su joj transformisali život.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by tallulah (@buuski)

 

Težak period sa posledicama

Usled brzog gubitka težine, Talula se suočila sa ozbiljnim zdravstvenim komplikacijama. Kako je napisala, "bila je uvek smrznuta" i imala je ozbiljne probleme sa zdravljem. Ova borba je duboko uticala na njen život i zdravlje, ali je kroz ovaj proces uspela da se suoči sa svojim demonima i da krene dalje, piše "Dejli mejl".

Porodična podrška

Njena porodica, uključujući oca Brusa Vilisa, bila je uz nju tokom ovih teških vremena. Njihova podrška i ljubav su joj pružile snagu da se izbori sa svojim ličnim izazovima.

Profimedia

Brus Vilis sa porodicom

Brus Vilis i njegova borba sa zdravljem

Brus Vilis se takođe suočava sa teškoćama u vezi sa zdravljem, nakon što mu je dijagnostikovana afazija, poremećaj koji utiče na njegove kognitivne sposobnosti. Ova vest je pogodila celu porodicu, ali su se svi zajedno suočili sa novim izazovima. Talula je nedavno podelila emotivni post o očevoj borbi sa zdravljem, ističući koliko joj je otac drag i koliko je ponosna na njega.

Glumčeva ćerka nastavlja da se suočava sa svojim izazovima, ali je odlučna da inspiriše druge svojom otvorenošću i hrabrošću.

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)