Zanimljivosti

POTRESNA FOTOGRAFIJA SELIN DION SA SINOVIMA: Nakon dijagnoze teške bolesti, javno im se obratila(FOTO)

Pevačica se povukla iz javnosti, pa tek ponekad imamo prilike da je vidimo.

16.03.2024 18:00

POTRESNA FOTOGRAFIJA SELIN DION SA SINOVIMA: Nakon dijagnoze teške bolesti, javno im se obratila(FOTO)
Valerie Macon / AFP / Profimedia

Pevačica Selin Dion (55) koja se bori sa sindromom ukočene osobe, objavila je retku fotografiju na kojoj pozira sa svoja tri sina. Selin i njen suprug Rene Anđelil koji je bio 26 godina stariji od nje, a koji je preminuo početkom 2016. u 74. godini života, zajedno imaju sinove Rene Čarlsa (23) i blizance Edija i Nelsona (13). Fotografija je objavljena povodom Dana svesti o sindromu ukočene osobe i retko prikazuje tako intimne trenutke u javnosti.

Selin se u svom postu zahvalila svojoj deci, porodici, timu i svim pratiocima na društvenim mrežama na njihovoj ljubavi i podršci. Ona je dodala da želi da pošalje ohrabrenje i podršku svima koji se bore sa sindromom ukočenosti, ističući da veruje da je moguće prevazići ovu bolest.

Danas se u svetu obeležava Međunarodni dan svesti o SPS. Kao što mnogi od vas znaju, u jesen 2022. godine dijagnostikovan mi je sindrom ukočene osobe (SPS). Pokušaj da prevaziđem ovaj autoimuni poremećaj bio je jedno od najtežih iskustava u mom životu, ali ostajem odlučna da se jednog dana vratim na scenu i da živim što je moguće normalniji život. Duboko sam zahvalan na ljubavi i podršci svoje dece, porodice, tima i svih vas! Želim da pošaljem ohrabrenje i podršku svima koji su pogođeni SPS-om širom sveta. Želim da znate da možete! Mi to možemo! - poručila je pevačica.

Ova neurološka bolest izaziva nekontrolisanu napetost mišića i grčeve i dovodi do postepenog gubitka sposobnosti kretanja i govora. Pevačica je istakla da joj je ovo jedno od najtežih iskustava u životu, ali i da je rešena da se vrati na scenu i vodi što normalniji život. Nakon što se povukla iz očiju javnosti, Selin se nedavno pojavila na utakmici hokeja na ledu, podržavajući sinove.

Takođe, bilo je iznenađenje kada se nedavno pojavila na 66. dodeli Gremi nagrada, gde je uručila nagradu za album godine. To je izazvalo veliku podršku i entuzijazam njenih fanova širom sveta.

Izvor blizak pevačici istakao je da je Selin želela da pokaže javnosti da sindrom ukočene osobe nije smrtna kazna i da živi što normalnijim životom. Pevačica u dokumentarcu “Ja, Selin Dion” koji će uskoro ugledati svetlost dana, govori o retkom neurološkom stanju koje se javlja kod jedne od milion osoba, a zbog kog je morala da prekine turneju.

Podsećamo, Selin je svog supruga Renea upoznala kada je imala 12, a on 38 godina. Pevačica je "insistirala" da se  na ljubavnom planu navodno ništa nije dogodilo dok je ona bila maloletna. Njih dvoje su "službeno" postali par kada je Selin napunila 19 godina. Rene je bio velika podrška Selin tokom njene karijere, a borbu s rakom grla nije uspeo pobediti. Pevačica je njegovu smrt posle 22 godine braka, veoma teško podnela.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)