Zanimljivosti

SUDIJA DONEO ODLUKU O SLUČAJU MEGAN MARKL: Nakon dve godine, sada je jasno da li je Megan lagala javnost!

Detalji objavljeni u britanskim medijima.

12.03.2024 20:40

SUDIJA DONEO ODLUKU O SLUČAJU MEGAN MARKL: Nakon dve godine, sada je jasno da li je Megan lagala javnost!
Foto: Tanjug/AP, JLPPA / Bestimage / Profimedia

Tužba Samante Markl za klevetu protiv njene sestre Megan Markl odbačena je jer su izjave vojvotkinje od Saseksa bile "u suštini istinite". Sudija sa Floride Šarlin Edvards Hanivel rekla je da bi slučaj trebalo odbaciti jer Samanta "nije uspela da dokaže nijednu izjavu koja bi mogla da potkrepi tužbu za klevetu". U velikoj pobedi za vojvotkinju, sudija Honeivell je rekao da su Meganini komentari u njenoj Netfliks seriji sa princom Harijem ili njihov intervju sa Oprom Vinfri tačni.

Tanjug/AP

Megan Markl pošteđena je sramotnog suđenja

Slučaj je odbačen, što znači da Samanta neće moći da ga ponovo podnese. Odluka sudije poštedela je Megan (42) sramotnog suđenja koje je trebalo da se održi na sudu u Tampi u novembru.


Samanta ( 59) traži najmanje 75.000 dolara za klevetu i klevetu koja implicira da je Megan sugerisala Opri da je odrasla kao jedino dete. Megan je takođe rekla da je Samanta promenila prezime u Markl tek nakon što je počela da izlazi sa Harijem. Prema Samanti, Megan je iznela slične tvrdnje u Netfliks seriji i optužbe su je podvrgle „poniženju, sramoti i mržnji u svetskim razmerama“. U svojoj presudi na 58 stranica, sudija Honeivell je rekla da Meganine izjave ne mogu biti klevetničke jer su „suštinski istinite na osnovu dokaza uočenih od strane suda“ ili „ne mogu se smatrati klevetničkim“. Sudija je primetio da su Meganini komentari o njenom detinjstvu „samo mišljenje" da nije imala bliski odnos sa Samantom, svojom polusestrom sa kojom deli oca. Sudija Honeivell je rekao da je Samatina tvrdnja da je Megan "implicirala da je (ona) lažljiva i da traži slavu" bila "neprikladna pogrešna karakterizacija" onoga što je vojvotkinja rekla. Osvrćući se na Meganinu izjavu da je Samata promenila ime iz Rasmusen, svoje venčano ime, nazad u Markl nakon što je vojvotkinja počela da izlazi sa Harijem, sudija je rekao da je „suština bila istinita“. 

Tanjug/AP

Megan Markl i princ Hari prošle godine otkrivali su sve pikanterije iz privatnog života

- Ta tužiteljka je koristila jedno prezime, a zatim i ime Markl ubrzo nakon što su objavljeni izveštaji o vezi optuženog sa princom Harijem, u suštini je tačna, na osnovu dokaznih predmeta u zapisniku, na koje je Sud formalno primio na znanje - piše u objašnjenju.

Slučaj je prvobitno podnet u martu 2022. godine, a u pravnim podnescima Samanta je opširno opisala kako je bila „veoma bliska“ sa Megan kada su odrasli u Los Anđelesu.

Samanta i Megan godinama imaju težak odnos koji je eksplodirao u javnosti nakon što je Meganina veridba sa Harijem objavljena 2017. Novinari su citirali Samantu koja je rekla da bi "Kraljica bila zgrožena".  U svojim memoarima,  Samanta je tvrdila da je Megan naredila njihovom ocu da se odrekne svoje dece iz prvog braka ako želi poziv na njeno venčanje. Prema knjizi, Megan je rekla Tomasu starijem da se razvede od nje i njenog brata Tomasa rekavši: 'Ne trebaju ti!' Tomas stariji je odbio i navodno rekao: 'Volim vas sve podjednako' na šta je Megan odgovorila: 'Zašto jednostavno ne možete da se povinujete?'

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)