Zanimljivosti

TOP 10 NAJPLAĆENIJIH GLUMACA U 2023: Čuveni komičar suvereno vlada Holivudom! (FOTO+VIDEO)

Na listi su se našle samo dve glumice.

12.03.2024 10:50

TOP 10 NAJPLAĆENIJIH GLUMACA U 2023: Čuveni komičar suvereno vlada Holivudom! (FOTO+VIDEO)
Tanjug/AP

Milionska zarada po svakom filmu jedno je od merila uspeha u Holivudu. Nedavno je objavljena lista top 10 najplaćenijih holivudskih glumaca u 2023. godini. Na prvom mestu našao se čuveni komičar koji je karijeru započeo sredinom osamdesetih godina prošlog veka. 

Evo kako izgleda lista najplaćenijih glumaca današnjice.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Adam Sandler (@adamsandler)

1. Adam Sendler

Sa zaradom od impozantnih 73 miliona dolara Adam Sendler (57) našao se na čelu liste najplaćenijih glumaca današnjice. On već decenijama suvereno vlada Holivudom, a vole ga režiseri i producenti, jer filmovi u kojima glumi postaju hitovi. Njegovo bogatstvo procenjeno na više od 250 miliona dolara.

Prntscrn/YouTube

Uloga "Barbi" samo je potvrdila njen zvezdani status

 

2. Margot Robi

Na drugom mestu našla se Margot Robi (33) sa zaradom od 59 miliona dolara u 2023. Ulogom u filmu "Vuk sa Volstrita" Margot se vinula u sam holivudski vrh, a rolom u ostvarenju "Barbi" samo je potvrdila svoj status. Procenjuje se tokom karijere zaradila više od 60 miliona dolara.

Profimedia

Tom Kruz je već decenijama među najplaćenijih holivudskim glumcima

 

3. Tom Kruz

Holivudski veteran Tom Kruz već decenijama je u samom vrhu najtraženijih i najplaćenijih holivudskih glumaca. Samo tokom 2023. on je zaradio 45 miliona dolara. Procena je da je tokom višedecenijske karijere inkasirao 600 miliona dolara.

 

4. Rajan Gosling

Sa zaradom od 43 miliona dolara tokom prošle godine Rajan Gosling (43) je potvrdio svoj zvezdani status.  Njegova uloga Kena u hit filmu "Barbi" naišla je na oprečna mišljenja kritičara i publike, ali njega to nije sprečilo da zaradi milione i uveća dosadašnje bogatstvo koje se procenjuje na 70 miliona dolara.

Foto: Shutterstock

Met Dejmon se našao na petom mestu najplaćenijih glumica

 

5. Met Dejmon

Sa zaradom od 43 miliona dolara na petom mestu našao se Met Dejmon (53). On je tokom karijere imao mnoge sjajne uloge u filmovima "Dobri Vil Hanting", "Talentovani gospodin Ripli", kao i franšiza o Džejsonu Bornu. Procena je da je tokom tri i po decenije karijere zaradio više od 55 miliona dolara.

Ap photo

Dženifer Aniston ne posustaje i jedna je od dve najplaćenije holivudske glumice

 

6. Dženifer Aniston

Jedna od najomiljenijih američkih glumica Dženifer Aniston (55) prošle godine je inkasirala 42 miliona dolara i zauzela solidno šesto mesto na listi najplaćenijih. Od uloge čuvene Rejčel u seriji "Prijatelji" koja ju je proslavila do danas Dženifer je zaradila oko 300 miliona dolara.

Tanjug/AP

Na listi se našao i holivudski srcelomac Leonardo Di Kaprio

 

7. Leonardo Di Kaprio

Sa zaradom od 41 milion dolara holivudski zavodnik Leonardo Di Kaprio (49) našao se na sedmom mestu najplaćenijih glumca u 2023. S obzirom na to da je u filmski svet zakoračio još kao dečak Leonardo je do sada inkasira više od 300 miliona dolara.

 

8. Džejson Stejtam

Na listi najplaćenijih našao se i engleski glumac Džejson Stejtam (56) koji je tokom prošle godine postao bogatiji za 41 milion dolara. Prolsavio se ulogama akcionih heroja koji su mu doneli pozamašno bogatstvo koje se procenjuje na 90 miliona dolara.

Tanjug/AP

Ben Aflek se našao na devetom mestu liste, ali među deset najplaćenijih nema njegove žene Dženifer Lopez

 

9. Ben Aflek

Poslednjih godina, posebno nakon venčanja sa Dženifer Lopez, glumac Ben Aflek (51) više je poznat po tračevima nego po ulogama. To ga nije sprečilo da prošle godine zaradi 38 miliona dolara i nađe se na devetom mestu najplaćenijih glumaca. Sudeći po ovoj listi on je inkasirao više novca nego njegova žena koje nema među najplaćenijima. Procene je da je tokom karijere zaradio više od 155 miliona dolara.

 

10. Denzel Vošington

Jedini Afroamerikanac na listi je Denzel Vošington (69) koji je tokom prošle godine zaradio 24 miliona dolara. Poznat po najrazličitoj paleti uloga Vošington je tokom karijere zaradio više od 300 miliona dolara.

BONUS VIDEO: 

Komentari (0)